Anasayfa Haber Counter-Strike 2 macOS Desteği Sunmuyor

Counter-Strike 2 macOS Desteği Sunmuyor

Counter-Strike 2 macOS

Valve tarafından geçtiğimiz hafta oyuncular ile buluşturulan Counter-Strike: Global Offensive sahipleri için ücretsiz yükseltme Counter-Strike 2 maalesef macOS desteğine sahip değil. Hatta yükseltmenin Mac kullanıcıları için Counter-Strike: Global Offensive’i bozduğu da bilgiler arasında.

Counter-Strike 2 Mac Oyuncularını Üzdü

Oyunun piyasaya sürülmesi, Mac kullanıcıları da dahil olmak üzere CS:GO’lu herkes için 26 GB’lık bir güncellemeyi zorunlu kıldı. Öte yandan kurulumdan sonra macOS kullanıcıları Steam’in Windows için yürütülebilir bir dosya başlatmaya çalışması nedeniyle güncellemenin oyunu oynanamaz hale getirdiğini keşfettiler.

Valve, Steam’in Counter-Strike ürün sayfasındaki macOS sembolünü sessizce kaldırırken CS2 için bu ihmale ilişkin tek referans Valve’ın resmi SSS bölümünde yer alıyor. Mac desteğiyle ilgili bir soruya “Hayır. CS2 şu anda Mac için mevcut değil” yanıtı verilmiş durumda.

Valve görünüşe göre çoğu CS:GO’da binlerce saat harcayan ve envanter satın alımlarına para harcayan Mac kullanıcılarını yeterince uyarmakta başarısız oldu. CS:GO’nun macOS’taki en popüler ve uzun süredir devam eden oyunlardan biri olduğunun altını çizelim.

Bazı kullanıcılar CS2’nin bir Mac sürümünün geliştirilmekte olduğuna inanıyor ancak bunun Apple Silicon desteği sunmak yerine Rosetta 2 kullanacağı düşünlüyor. Valve’den ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil.