Anasayfa Haber Gmail’in İstemci Taraflı Şifrelemesi Android ve iOS’a Geldi

Gmail’in İstemci Taraflı Şifrelemesi Android ve iOS’a Geldi

Gmail Şifreleme iOS Android

Google, Gmail‘in istemci taraflı şifrelemesinin (CSE) artık Android ve iOS cihazlarda kullanılabildiğini ve bunun kullanıcılara şifreleme anahtarları ile veri erişimi üzerinde daha fazla kontrol sağladığını duyurdu. Bu yılın başlarında Gmail’in web sürümüne istemci taraflı şifreleme eklendiğini de hatırlatalım. Bu özellik kullanıcıların şifrelenmiş e-postaları doğrudan cihazlarından okumasına ve yazmasına olanak tanıyor.

Bu özellik, Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus ve Education Standard kullanıcılarına açık durumda. İstemci taraflı şifreleme; Essentials, Business Starter, Business Standard Plus vb. gibi diğer Workspace sürümlerinde ise desteklenmiyor. Ayrıca, kişisel Google hesabı olan kullanıcılar tarafından da kullanılamıyor.

Google, bu özelliğin “kullanıcıların uyumluluk ve düzenleme gereksinimlerine bağlı kalarak mobil cihazlarının herhangi bir yerinden en hassas verilerinizle çalışmasına” olanak tanıdığını söylüyor. Özellik bunu e-postaları Google sunucularına göndermeden önce şifrelemek ve dijital olarak imzalamak için S/MIME protokolünü kullanarak yapıyor.

Uygun kullanıcılar, Android veya iOS için Gmail’de e-postalarını oluştururken konu alanında bulunan mavi kilit simgesine dokunarak istemci taraflı şifrelemeyi açabilecek. Ancak bu özellik varsayılan olarak devre dışı durumda ve yöneticilerin CSE yönetici arayüzü aracılığıyla erişimi etkinleştirmesi gerekecek.