Anasayfa Haber NVIDIA GPU’lar İçin Açılı 16-Pin Güç Adaptörü Tanıtıldı

NVIDIA GPU’lar İçin Açılı 16-Pin Güç Adaptörü Tanıtıldı

CableMod, RTX 4000 serisi ekran kartlarındaki adaptörlerde gözlemlenen aşırı ısınma ve erime sorunlarını çözmek üzere açılı 12VHPWR adaptörler geliştirmişti. Ancak sonrasında bu adaptörlerin de sorun yaratabileceği görüldü. Şimdi ise şirket, yeni PCI SIG CEM 5.1 standardını benimseyen 12VHPWR açılı adaptörlerinin 1.1 sürümünü piyasaya sürdü.

CableMod’un 12VHPWR V1.1 (12V-2×6) açılı adaptörü CEM5.1 uyumluluğu sunuyor. Yeni adaptörlerin PCB ile erkek konnektör arasındaki oynaklığı ortadan kaldırmak üzere geliştirilmiş bir sürtünme sağladığı söyleniyor. Kabloların fiyatı 39.90 dolar ve evet, ülkemiz için biraz pahalı. Ancak bu adaptörler zaten yüksek fiyatlarla satılan üst düzey modellere yönelik. Yeni sürüm, hem ekran kartı üreticileri hem de CableMod tarafından üretilen ürünlerdeki aşırı ısınma ve erime sorunlarını ortadan kaldırmak üzere tasarlandı.

Yeni yeni piyasaya çıkmaya 12V-2×6 güç bağlantı standardı kısa süre öncesinde test edildi, başarılı sonuçlar vermişti. Bu arada, orijinal 12VHPWR konnektörü ile güncellenmiş 12V-2×6 konnektör arasında birkaç fark var:

  • Bağlantı noktası artık 12V-2×6 olarak işaretleniyor.
  • Güç terminalinin derinliği artırıldı: 4,2 mm’den 4,45 mm’ye.
  • Yan bant pin dizisinin açıklığı artırıldı: 1,6 mm × 9,3 mm’den 1,70 mm × 9,4 mm’ye.
  • Azaltılmış algılama pini uzunluğu değişti: 4 mm’den 2,5 mm’ye. Bu tasarım, güç başlığının konnektöre tamamen oturmasını sağlıyor. Böylelikle tam takılmadığı takdirde güç kaynağı yüksek güç modlarına girmekten imtina ediyor ve ekran kartı önemli ölçüde güç gerektirdiğinde olası aşırı ısınmayı ve erimeyi önlüyor.