Anasayfa Haber Yeni 12V-2×6 Güç Bağlantısı İlk Kez Test Edildi: Sonuçlar Başarılı

Yeni 12V-2×6 Güç Bağlantısı İlk Kez Test Edildi: Sonuçlar Başarılı

Hardware Busters, kısa süre öncesinde yeni 12V-2×6 güç konnektörünü test etme ve yeni güç bağlantı tipinin sunduğu performansı görme fırsatı buldu. Teknoloji kanalı, yeni konnektörün 12VHPWR’ye göre önemli ölçüde daha iyi performans gösterdiğini ve yüksek miktarda kablo gerilimi altında bile önemli ölçüde daha düşük sıcaklıklarda çalıştığını tespit etti.

16-pin güç bağlantısının yerini alacak olan 12V-2×6, ASUS gibi şirketler için güç kabloları üreten bir üretici olan Linewell ile test edildi. Test esnasında kablo biri kablonun tamamen takılı olduğu, diğeri ise sadece kısmen takılı olduğu iki senaryoda takip edildi. Güncel standart, her iki durumda da konnektörü tamamen zorlamak için verilen 660W’lık gücün tamamını sağlıklı bir şekilde aktarmayı başardı.

Hardware Busters, yeni 12V-2×6 konnektörün her iki senaryoda da 660W gücün tamamını verirken hiçbir sorun yaşamadığını ve kablo tam olarak takılı değilken bile termal değerlerin tehlikeli seviyelerin çok altında olduğunu gördü. 12V-2×6 güç bağlantısının pinleri güç iletimi konusunda başarılı işler çıkarıyor. Hatta konnektörün termal çıkışı yarım şekilde takılı haldeyken normale kıyasla 5.5 derece daha serin çalıştı.

12VHPWR ve 12V-2×6 arasındaki farklara gelince, yeni konnektörde bağlantı pinleri kısaltıldı. Bunun yanında, konnektörden gelen gücün voltaj direncini düşüren daha iletken bağlantı pinleri kullanıldı. Böylelikle yanlış takılsa bile kullanıcılar olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalmıyor.