Anasayfa Haber Samsung, Galaxy Ürünleri İçin Bulut Oyun Hizmeti Tanıtabilir

Samsung, Galaxy Ürünleri İçin Bulut Oyun Hizmeti Tanıtabilir

Samsung Bulut Oyun Hizmeti

İddialara göre Samsung, Galaxy akıllı telefon serisi için özel bir bulut oyun hizmeti başlatmaya hazırlanıyor. Ayrıca hizmetin Kuzey Amerika’da beta test aşamasında olduğu söyleniyor. Bu özel bulut oyun platformunun Samsung Geliştirici Konferansı 2023’te tanıtılma ihtimaline de sıcak bakılıyor.

Hankyung‘a göre özel mobil oyun platformu Google Play Store’dan ayrı olarak var olacak ve oyun geliştiricilerin yüzde 30’luk kesintiyi ödemesine gerek kalmayacak. Samsung’un bu platforma çekici yeni oyunlar getirmek için şirketlerle birlikte çalıştığı da iddialar arasında. Bu yılın başlarında Kanada’da bir ‘özel pilot hizmeti’ başlatıldı ve aynı test çalışması şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde de sürüyor.

Hizmetin GeForce Now gibi abonelik bazlı olması ve kullanıcıların bu hizmeti kullanmak için aylık bir miktar ödemesini gerektirmesi muhtemel. Ek olarak, Galaxy akıllı telefon sahiplerinin sadece oyuna uzaktan dahil olacağı ve cihazın kendi donanımından yararlanmayacakları öne sürülüyor. Şu an için yalnızca Snapdragon 8 Gen 2 ile donatılmış olanlar gibi üst düzey Galaxy cihazları oynanabilir kare hızları sunabileceği söyleniyor.