Anasayfa Haber AB Vatandaşları İçin Reklamsız Instagram ve Facebook Aboneliği Geliyor

AB Vatandaşları İçin Reklamsız Instagram ve Facebook Aboneliği Geliyor

Reklamsız Instagram Facebook

Meta’nın önümüzdeki haftalarda Avrupa Birliği’nde yaşayanlara Instagram ve Facebook platformlarına reklamsız erişim sağlayacak bir yol sunulmasının planlandığı ileri sürülmüş durumda.

Meta, Reklamsız Instagram ve Facebook Planları Sunmaya Hazırlanıyor

Wall Street Journal ve Ars Technica’nın adı açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, Meta’nın AB’de mobil cihazlar ile Instagram kullananlara özel reklamları ayda 14 dolara kaldırmanın bir yolu sunulabilir. Ayrıca ayda 17 dolara masaüstünde hem Facebook hem de Instagram reklamlarından kurtulmanın bir yolu sunulabilir. Meta, reklamlı seçeneği ise tahmin edebileceğiniz üzere ücretsiz olarak tutmaya devam edecek.

Bu tür planlarla ilgili daha önce söylentiler ortaya çıkmıştı ancak reklamsız planların zaman çizelgesi ve fiyat etiketi hakkında ilk kez olası bilgiler sağlanıyor. Meta, kullanıcılarına rızaları olmadan reklam gösterebilmek için kişisel verileri alan Instagram veya Facebook gibi hizmetler sunamayacağını iddia eden Avrupalı düzenleyiciler tarafından 30 Kasım’a kadar baskıyla karşı karşıya kalacak. Aboneliğe dayalı reklamsız bir sosyal ağ sunma seçeneğinin bu düzenleyicileri yatıştırma amacı taşıdığını söyleyebiliriz.

Meta, bu yılın başlarında Avrupa Veri Koruma Kurulu tarafından 1,2 milyar euro para cezasına çarptırıldı. Ceza, Meta’nın Avrupa vatandaşlarının kişisel verilerini ABD merkezli Facebook sunucularına aktarması nedeniyle verildi. Meta ise karara itiraz etmişti.