Anasayfa Haber Gmail, 2024 İtibarıyla Spam Sorununu Kaynağında Azaltmak İstiyor

Gmail, 2024 İtibarıyla Spam Sorununu Kaynağında Azaltmak İstiyor

Gmail Spam

Gmail, Şubat 2024 tarihine kadar kötü niyetli aktörler tarafından gönderilen spam iletilerin miktarını azaltmayı amaçlayan çeşitli değişikliklere kavuşacak. Google’ın getireceği üç değişiklik, gönderenlerin e-postalarının kimliğini doğrulamasını, istenmeyen iletilere ilişkin abonelikten çıkmayı kolaylaştırmayı ve gönderenlerin istenen e-postaları göndermesini sağlamayı içeriyor.

Gmail Spam Sorunu İle Mücadeleyi Sürdürüyor

Google, önemli miktarda e-posta gönderen herkesin, saldırganların e-posta kullanıcılarını tehdit etmek için kullandığı açıklardan yararlanılan boşlukları kapatmaya yardımcı olacak en iyi uygulamaları takip ederek “e-postalarının kimliğini güçlü bir şekilde doğrulaması” gerekeceğini belirtiyor.

Kullanıcıların artık umursamadıkları e-postaları almayı durdurmalarına yardımcı olmak için Google, gönderenlerin kullanıcılara ticari e-posta aboneliklerini tek tıklamayla iptal etme seçeneği sunmasını sağlıyor. Gönderenlerin, isteği aldıktan sonraki iki gün içinde kişileri abonelik listelerinden çıkarması gerekiyor. Google, bu gereksinimlerin artık açık standartlar haline geldiğini, dolayısıyla Gmail dışı kullanıcıların da bundan yararlanacağını söylüyor.

Google’ın aldığı bu yeni önlem, Gmail alıcılarının istenmeyen e-posta bombardımanına uğramaması için gönderenlerin bu oranın altında kalması gereken net bir spam oranının uygulanması. Şirket, bunun sektörde bir ilk olduğunu ve kullanıcıların daha az spam içerikli e-posta almasıyla sonuçlanacağının altını çiziyor.

Google, Gmail’in spam, kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımların çoğunu azaltmak için halihazırda çeşitli savunmalar kullandığını açıklıyor. Öte yandan şu anda ortaya çıkan zorlukların daha karmaşık hale geldiği ve bu sorunların üstesinden gelmek için bugün açıklanan önlemlerin gerekli olduğu belirtiliyor.