Anasayfa Haber Activision Blizzard Oyunları Xbox Game Pass’a Ne Zaman Gelecek?

Activision Blizzard Oyunları Xbox Game Pass’a Ne Zaman Gelecek?

Activision Blizzard Oyunları Xbox Game Pass

Microsoft’un Activision Blizzard alımı için engelleri aşmasının ardından şirketin oyunlarından bazılarını Xbox Game Pass hizmetine eklemeye başlayıp başlamayacağı merak konusu olmuştu. Son olarak, Microsoft Xbox Başkanı Phil Spencer bu soruya kesin bir cevap verdi. Görünen o ki oyuncuların en azından birkaç ay daha beklemesi gerekecek.

Xbox podcast yayınının son bölümünde Spencer, Microsoft’un 2021’de Bethesda Softworks satın alma anlaşmasını kapatmasının ardından bazı oyunlarının hızla Xbox Games Pass’e sunulduğunu itiraf etti. Öte yandan Activision Blizzard’da durum böyle olmayacak. Spencer, Activision Blizzard King’de düzenleme sürecinin çok uzun sürdüğünü ve gerekli çalışmalarını yapamadıklarını ifade ediyor. Xbox başkanı, Activision Blizzard’ın geçtiğimiz hafta oyunlarını 2024 yılında Game Pass’te göreceğimize dair yaptığı açıklamanın doğru olduğunu belirtiyor.

Spencer önümüzdeki birkaç gün içinde çok seyahat edeceğini, King’in Avrupa’daki ofislerini ve ardından Kaliforniya’ya Blizzard ve Activision ofislerini ziyaret edeceğini belirtti. Ayrıca Zork gibi Infocom metin maceraları veya King’s Quest gibi Sierra kataloğundaki oyunlar gibi insanların yeniden keşfetmesini istediği bazı oyun serilerinden de bahsetti.

Bakalım Call of Duty serisini ve Diablo 4 gibi oyunları Xbox Game Pass’te ne zaman görebileceğiz?