Anasayfa Haber X, Yeni Hesaplardan Yıllık 1 Dolar Ücret Almayı Test Ediyor

X, Yeni Hesaplardan Yıllık 1 Dolar Ücret Almayı Test Ediyor

X Yıllık 1 Dolar Ücret

X adım adım kullanıcıların sosyal ağa erişmek bir miktar para ödemek zorunda kalacağı bir iş modeline doğru ilerliyor. Son olarak X, başlangıçta iki ülkede yeni hesaplardan yıllık 1 dolar ücret almayı test etmeye başlamış durumda.

Bir destek sayfasında X, Yeni Zelanda ve Filipinler’de yeni hesaplara imza atan kişilerin neredeyse tüm temel özelliklerinden yararlanmak için yıllık 1 dolara eşdeğer bir ücret ödemek zorunda kalacaklarını açıkladı. Bu iki ülkede yeni hesap açan kişiler, yıllık ücret ödemenin yanı sıra telefon numaralarını da doğrulamak zorunda kalacak.

Yeni girişim “Bot Değil” planı olarak adlandırılıyor ve şu şekilde açıklanıyor: “Bu yeni test, spam’ı, platformumuzun manipülasyonunu ve bot etkinliğini azaltmaya yönelik zaten önemli olan çabalarımızı desteklemek için geliştirildi. Bu, platform erişilebilirliğini küçük ücret tutarıyla dengelerken, X’teki botlarla ve spam gönderenlerle mücadele etmemize yardımcı olacak potansiyel olarak güçlü bir önlemi değerlendirecek. Bu testte mevcut kullanıcılar etkilenmez.”

Ücreti ödemeyen yeni doğrulanmamış hesap kullanıcıları yalnızca sınırlı sayıda özelliğe sahip olacak. Yalnızca hesapları takip edebilecek, gönderileri okuyabilecek ve videoları izleyebilecekler. Öte yandan, mesaj gönderemeyecekler veya diğer gönderileri beğenemeyecek, yanıtlayamayacak, yeniden paylaşamayacak veya alıntı yapamayacaklar.

X’in sahibi Elon Musk bu planla ilgili kendi paylaşımında, “Gerçek kullanıcıları engellemeden botlarla savaşmanın tek yolu bu. Bu, botları tamamen durdurmayacak ancak platformu manipüle etmek 1000 kat daha zor olacak” dedi.

Yeni “Bot Değil” planının gelecekte tüm dünyadaki kullanıcılara dayatılma ihtimali oldukça yüksek.