Anasayfa Haber Samsung Galaxy S23 Serisi İçin Android 14 Tabanlı One UI 6 Güncellemesi...

Samsung Galaxy S23 Serisi İçin Android 14 Tabanlı One UI 6 Güncellemesi Yayınlandı

galaxy s23 android 14 one ui 6

Samsung’un uzun süredir beta sürümleriyle test ettiği Android 14 tabanlı One UI 6 güncellemesi Galaxy S23 serisi için Türkiye’de kullanıma sunuldu.

Şirketin yürüttüğü beta süreci, geçtiğimiz yıllardan biraz daha kapsamlı geçti. Samsung, beta programını daha fazla cihaza genişletti ve bu sayede daha stabil bir işletim sistemi hedefleniyor. Galaxy S23 serisi de 9 beta sürümünün ardından süreci tamamladı ve artık stabil sürüme kavuştu.

One UI 6 Kullanıma Sunuldu

Samsung en geniş beta programını Galaxy S23 sürümüyle gerçekleştirmişti. Ancak Galaxy S23 FE modeli henüz yeni olduğundan ve beta programı yapılamadığından, Galaxy S23 FE sürümü henüz güncellemeyi almış değil.

Galaxy S23, S23+ ve S23 Ultra modelleri ise bugünden itibaren One UI 6 güncellemesini kullanmaya başlayabilecek. Söz konusu sürüm, yaklaşık 3 GB boyutunda bir güncelleme ile kurulabiliyor.

samsung galaxy s23 android 14 güncelleme
Samsung Galaxy S23, Android 14 / One UI 6 Güncellemesi

One UI 6 ile daha kullanıcı dostu bir arayüz tasarlamayı amaçlayan Samsung, özellikle kontrol panelinde ve renk paletlerinde yenilikler ile geliyor. Buna ek olarak Widget’lar da artık daha fazla özelleştirme seçeneğiyle ekrana eklenebiliyor.

samsung galaxy s23 one ui 6 kontrol paneli
Samsung Galaxy S23 One UI 6 Kontrol Paneli

Güncelleme sonrasında dikkat çeken farklı bir detaysa Samsung’un Çinli üreticiler gibi Android markasını öne çıkarmak yerine One UI markasını öne çıkarması oldu. Güncelleme sayfasında da görebileceğiniz üzere artık güncelleme detaylarında Android sürümü belirtmek yerine artık sadece One UI sürümü belirtiliyor.

Son olarak Samsung Türkiye’nin yakın zamanda Galaxy A53 5G, Galaxy A33 5G, Galaxy A54 5G, Galaxy M33 5G ve Galaxy Tab S9 Serisi için söz konusu güncellemeyi yayınlayacağını belirtelim. Ardından ise diğer amiral gemisi modeller güncellemeyi almaya başlayacak.