Anasayfa Haber Atari, Digital Eclipse Adlı Retro Oyun Yayıncısını Satın Aldı

Atari, Digital Eclipse Adlı Retro Oyun Yayıncısını Satın Aldı

Atari Digital Eclipse

Atari tarafından retro oyun yayıncısı ve geliştiricisi Digital Eclipse 20 milyon dolar karşılığında satın alındı. Şirket, 4 milyon doları nakit ve 2,5 milyon doları yeni çıkarılan Atari hisseleri olmak üzere 6,5 milyon doları peşin ödeyecek. Digital Eclipse’in performansına bağlı olarak ise önümüzdeki yıllarda ilave 13,5 milyon dolar ödenebileceği ifade ediliyor.

Anlaşma, Atari’nin nostaljik retro içeriğe odaklanmasını güçlendiriyor. Digital Eclipse, Street Fighter, Mega Man ve Teenage Mutant Ninja Turtles gibi klasik oyunları yeniden canlandıran, eleştirmenlerden olumlu not alan koleksiyonlarla ünlü durumda. Şirketin en son projesi ise geçen yılın Atari 50: The Anniversary Collection paketi olmuştu.

Atari Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Wade Rosen, Digital Eclipse’in yaptıkları işte sektörün en iyisi olduğunu ve Atari’nin mirasına yönelik yenilenen odağıyla mükemmel bir şekilde uyum sağladığını söylüyor.

Digital Eclipse CEO’su Andrew Ayre ise her iki şirketin de oyun tarihini kutlama konusunda tutkulu olduğunu söyledi. Atari’nin bir parçası olarak Digital Eclipse, genişletilmiş geliştirme yeteneklerinden ve ikonik fikri mülkiyetlerin erişiminden yararlanacak. Ayrıca işlerini daha da büyütmek için Atari’nin yönetim uzmanlığından da yararlanacak.