Anasayfa Haber Atari, Ganimet Kutuları ile NFT’leri Birleştirdi

Atari, Ganimet Kutuları ile NFT’leri Birleştirdi

Atari

Atari, NFT’leri ganimet kutuları (loot box) ile birleştiren hediye edilebilir NFT’lerin (GFT’ler) geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesi konusunda Republic Realm ile ortaklık kurdu. Her GFT, Ethereum blok zincirindeki bir NFT’dir ve sarılmış hediye kutuları gibi görünen GFT’ler, belirli bir tarihte açılıyor.

TechSpot tarafından aktarılan habere göre, Atari’nin ilk GFT koleksiyonu, şirketin endüstrideki 50. yılını kutlamak üzere hazırlandı. Her biri sınırlı sayıda üretilen ve kredi kartı ya da kripto para ile satın alınabilen 10 GFT seti de şirketin ikonik oyunlarından ilham alınarak tasarlandı.

GFT’ler, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren GFT Shoppe üzerinden satın alınabilecekler ve yaygın, nadir ve epik olmak üzere üç farklı sürüm olarak satışa sunulacaklar. Koleksiyonun yüzde birinden daha azı, en nadir olan epik GFT’lerden meydana geliyor.

Bu, Atari’nin kripto alanındaki ilk girişimi değil. Şirket Ekim 2020’de kendi kripto para birimi olan Atari Token’ı piyasaya sürdü. Kripto para, Nisan-Mayıs 2021’de iyi bir çıkış yakaladı, ancak daha sonrasında dibe çakıldı. Şu anda Atari Token’ların her biri, yaklaşık olarak 0,035 dolar değerinde. Kim bilir? Belki de Atari’nin yapmış olduğu GFT hamlesiyle bu sefer yüzü güler.