Anasayfa Haber Microsoft ve Siemens Üretime Üretken Yapay Zeka Getirmek İçin Güç Birliği Yapacak

Microsoft ve Siemens Üretime Üretken Yapay Zeka Getirmek İçin Güç Birliği Yapacak

Microsoft Siemens Üretken Yapay Zeka

Microsoft ve Siemens, üretken yapay zeka ve bunun dünya çapındaki endüstrilerde uygulanması konusundaki ortaklıklarını derinleştirme planlarını duyurdu. Şirketler, insan-makine iş birliğinde devrim yaratmayı vaat eden bir hamleyle üretimde üretkenliği artırmak için ortaklaşa geliştirilen bir yapay zeka asistanı olan Siemens Industrial Copilot’u piyasaya sürüyor.

Siemens Industrial Copilot, Siemens’in endüstriyel uzmanlığının ve Xcelerator platformundaki verilerin yanı sıra Microsoft’un Azure OpenAI hizmetinden de yararlanıyor. Hizmet, doğal dil etkileşimleri yoluyla karmaşık otomasyon kodunun hızlı bir şekilde oluşturulmasına, optimize edilmesine ve hatalarının ayıklanmasına olanak tanıyor. Şirketler bunun simülasyon süreçleri gibi haftalar süren görevleri dakikalara indirebileceğini söylüyor.

Yardımcı pilot, bakım çalışanlarına onarım talimatları konusunda ve mühendislere hızlı simülasyon erişimi konusunda yardımcı olarak endüstriyel yaşam döngüsü boyunca önemli bir verimlilik artışı vaat ediyor. Otomobil üreticisi Schaeffler Grubu, mühendisleri için güvenilir robot programlama kodu oluşturmak amacıyla bunu benimseyen ilk şirketler arasında olacak.

Ek olarak Siemens, Teamcenter ürün yaşam döngüsü yönetimi yazılımını Microsoft Teams ile entegre edecek. Uygulama, ön saflardaki çalışanlar gibi işlevleri mühendislik tasarım ekiplerine sanal olarak bağlamak için üretken yapay zekayı kullanıyor. Ürün yaşam döngüsü yönetimi (PLM) erişimi olmayan tahmini milyonlarca fabrika ve hizmet çalışanı için ürün verilerini daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Şirketler gelecekte imalat, altyapı, ulaşım ve sağlık gibi sektörleri destekleyen çeşitli yapay zeka yardımcı pilotları öngörüyor.