Anasayfa Haber Microsoft, Bulut Tabanlı Uygulamalar için Radius Adlı Açık Kaynaklı Platformunu Duyurdu

Microsoft, Bulut Tabanlı Uygulamalar için Radius Adlı Açık Kaynaklı Platformunu Duyurdu

Microsoft Radius

Microsoft, Radius adı ile geliştiricilerin ve işletmelerin bulut tabanlı uygulamalar oluşturmasına, dağıtmasına ve yönetmesine yardımcı olmayı ümit eden yeni bir açık kaynak tabanlı yazılım platformunu duyurdu.

Microsoft, Radius’un hedeflerini bir blog yazısında paylaştı: “Mevcut geliştirme görevlerini ve CI/CD işlem hatlarını bozmak yerine bunlara uyacak şekilde tasarlanan Radius, geliştiricilerin uygulamalarını oluşturan tüm bileşenleri daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için çalışır ve görevlerini basitleştirmek için izinler, bağlantı dizeleri ve daha fazlası gibi platform yapılandırmalarıyla ilgilenir. Sonuç olarak operatörler, tüm uygulamaların kurumsal politikalara uygun olarak dağıtıldığından emin olabilir ve ardından uygulamayı ve kaynaklarını yönetmek için Radius’u kullanabilir.”

Ek olarak Radius’un Mongo veritabanı kullanan bir uygulamayla nasıl çalışacağına dair bir örnek sunuldu: “Geliştiriciler, Radius ile uygulamalarında bir Mongo kaynağını modelleyebilir ve geliştirme ve test aşamalarında bağlantı dizesini kullanabilir. Üretimde dağıtım zamanı geldiğinde, geliştiriciler yalnızca uygulama tanımı bağlantılarını operatörler tarafından önceden yapılandırılmış Azure CosmosDB veya AWS DocumentDB gibi hizmetlere değiştirerek uygulama kaynaklarını değiştirebilirler. Başka bir deyişle, Radius’taki bir uygulamanın yedekleme altyapısını değiştirmek artık uygulama kodu veya yapılandırma değişikliği gerektirmiyor.”

Radius’un ilk sürümü Microsoft’un kendi Azure bulut platformunu destekleyecek. Aynı zamanda özel bulutlar ve Amazon Web Hizmetleri için de destek sunulacak. Radius’un gelecek sürümlerine Google Cloud da dahil olmak üzere ek bulut hizmetleri desteğinin ekleneceği ifade ediliyor.

Geliştiricileri için kod ve belgeler içeren bir Radius GitHub sayfası da oluşturulmuş durumda. Bununla birlikte Radius geliştiricilerinin yeni platformla çalışırken birbirleriyle iletişim kurabilmesi için kurulmuş bir Discord topluluk kanalı da mevcut.