Anasayfa Haber Yeni Apple Watch, Kan Basıncı İzleme ve Uyku Apnesi Tespiti Özelliğine Sahip...

Yeni Apple Watch, Kan Basıncı İzleme ve Uyku Apnesi Tespiti Özelliğine Sahip Olabilir

Yeni Apple Watch Kan Basıncı İzleme

Apple, 2024 yılında güncellenmiş bir tasarım ile piyasaya süreceği yeni Apple Watch için kan basıncı izleme ve uyku apnesi tespiti özelliklerini ekleyebilir.

Bloomberg‘den Mark Gurman’a göre şirket, önümüzdeki yıl hipertansiyon tespitini de içerecek “çığır açan” kan basıncı sensörü teknolojisinin ilk versiyonunu sunacak: “Sistem, kullanıcıya yalnızca kan basıncının yükseliş eğiliminde olup olmadığını söylemek ve kullanıcıya hipertansiyon oluştuğunda neler olduğunu not edebileceği bir günlük sunmak üzere tasarlandı. Potansiyel olarak yanlış teşhis verilmesini önlemek için bu özellik, kullanıcıyı doktoruyla konuşmaya veya tam sistolik ve diyastolik ölçümler sağlayabilen geleneksel bir şekilde kan basıncını kontrol etmeye yönlendirecek.”

Gurman, geliştirilmekte olan sistemin gelecekteki bir versiyonunun kesin sayıları sağlayabileceğini ve hatta ilgili koşulları teşhis edebileceğini söylese de bu gelişmelerin “çok uzakta kaldığını” ekliyor.

Bununla birlikte 2024’te Apple Watch bir uyku apnesi algılama özelliği de sunacak. Gurman’a göre sistem bir kişinin bu duruma sahip olup olmadığını tahmin etmek için uyku ve nefes alma düzenlerini kullanacak ve ardından kullanıcıları bir doktora görünmeye yönlendirecek.

Daha önce bildirildiği gibi Apple, invaziv olmayan kan şekeri izleme üzerinde de çalışıyor. Öte yandan sistemin vücuttaki glikoz konsantrasyonunu belirlemek için cilt altındaki bir lazerden ışık saçan silikon fotonik çip kullandığı söyleniyor. Apple’ın kan şekeri izleme çabalarının “en az birkaç yıl” boyunca bir üründe ortaya çıkmasına ise sıcak bakılmıyor.