Anasayfa Haber Microsoft Çalışanları Şikayetlerin Ardından Ücretsiz Xbox Game Pass Ultimate Erişimine Devam Edecek

Microsoft Çalışanları Şikayetlerin Ardından Ücretsiz Xbox Game Pass Ultimate Erişimine Devam Edecek

Ücretsiz Xbox Game Pass Ultimate Erişimi

Microsoft, Ocak ayında 238 bin çalışanının çoğu için ücretsiz Xbox Game Pass Ultimate erişimini durdurmayı planlıyordu. Öte yandan şirket, çalışanların şikayetleri üzerine bu kararını geri alıyor. Karar, Xbox Gaming CEO’su Phil Spencer’ın durumu bizzat araştırması sonrasında gelmiş durumda.

Spencer kararın geri alınacağını ve Microsoft çalışanlarının Xbox Game Pass Ultimate avantajından yararlanmaya devam edeceğini doğruladı. Spencer’ın şirketin dahili Viva platformunda Microsoft çalışanlarına gönderdiği mesajın tamamı şöyle: “Bu konuyu ekiple daha ayrıntılı olarak inceledikten sonra, 2024 yılında Game Pass’in kullanılabilirliği konusunda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını teyit etmek istiyorum. Bugün Game Pass teklifine erişiminiz varsa, erişime sahip olmaya devam edeceksiniz. Hızlanmak için ayırdığım zamanı takdir ediyorum ve yaratılan sorular ve kafa karışıklığı için özür dilerim. Xbox’ı desteklediğiniz için teşekkürler.”

Kararın geri alınması Microsoft çalışanlarının abonelik seçeneği 2019’da başlatıldığından bu yana sahip oldukları Xbox Game Pass Ultimate’a ücretsiz erişime sahip olmaya devam ettiği anlamına geliyor. Microsoft çalışanları, daha önce Xbox Live Gold olarak sunulan Xbox aboneliklerine uzun süredir ücretsiz erişimden yararlanıyordu.

Microsoft’un başlangıçta bu avantajı neden kaldırmaya karar verdiği ise belirsiz.