Anasayfa Haber MSI, Application Optimization Özelliği İçin BIOS Güncellemesi Yayınladı

MSI, Application Optimization Özelliği İçin BIOS Güncellemesi Yayınladı

MSI MEG Z790 ACE MAX

Donanım üreticilerinden MSI, Intel’in Uygulama Optimizasyonu (Application Optimization-APO) teknolojisi için destek ekleyen BIOS güncellemelerini yayınlamaya başladı. Hatırlayacak olursanız yeni teknolojiden 14. Nesil Core Raptor Lake Refresh duyurusunda bahsetmiştik. Bu teknoloji Intel Extreme Tuning Utility (XTU) yazılımına entegre olarak sunuluyor.

Listelenen anakartların çoğu önceki nesil işlemcilerle de uyumlu lakin bu bir anlam ifade etmiyor. Tekrar hatırlatalım, Application Optimization yalnızca 14. Nesil Intel işlemcilerle kullanılabiliyor. 13. Nesil ve 14. Nesil CPU’ların hem tasarım hem de ham performans açısından birbiriyle neredeyse aynı olduğunu biliyoruz. Ancak Intel’in neden bu özelliği Raptor Lake Refresh ile kısıtladığını bilmiyoruz. Muhtemelen keyfi olarak yapılan bir pazarlık hamlesiydi.

Daha da kötüsü, tüm 14. Nesil Core sahipleri APO’nun meyvelerinden faydalanamıyor. En azından şimdilik böyle. MSI’ın Application Optimization desteği şu anda Core i7-14700K, Core i7-14700KF, Core i9-14900K ve Core i9-14900KF ile sınırlı. Intel APO teknolojisinin destekli oyunlarda performansı ciddi şekilde artırabildiğini görmüştük. Destekli oyunlar zamanla artacaktır ancak en önemlisi Core i5 işlemciler için de uyumluluk sağlanması. Özetle, Application Optimization şimdilik büyük umut vaat ediyor olsa da henüz destek zayıf.