Anasayfa Haber Sonos Kulaklıklar Gelecek Yıl Piyasaya Sürülebilir

Sonos Kulaklıklar Gelecek Yıl Piyasaya Sürülebilir

Sonos Kulaklıklar

Sonos önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni pazarlara girmeyi planlıyor. Bloomberg’in haberine göre, şu anda akıllı hoparlörler ve soundbarlar üreten Sonos yakında üst düzey kulak üstü kulaklıklar, daha küçük kulak içi kablosuz kulaklıklar ve TV’ler için yayın kutusu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni kulaklıkların Apple AirPods Max ve AirPods’un yanı sıra Sony ve Bose cihazlarıyla doğrudan rekabet ederken yayın kutusu da Apple TV, Roku ve Amazon cihazlarıyla rekabet edecek.

Sonos kulak üstü kulaklıkların 400 dolardan fazla fiyat etiketi taşıyabileceği bildiriliyor. Bu fiyat Sony’nin 400 dolarlık WH-1000MX5’iyle hemen hemen aynı ancak Apple’ın 549 dolarlık AirPods Max’inden daha ucuz. Yayın kutusunun maliyetinin ise 150 ila 200 dolar arasında olacağı bildiriliyor. Bu fiyat da Apple, Amazon ve Roku cihazlarından önemli ölçüde daha yüksek.

Üst düzey akıllı hoparlörleriyle tanınan şirket, 2019 yılından bu yana kulaklık geliştirmeye çalışıyor. Şirket yeni ürünleri ile bu yıl düşen satışlarını canlandırmaya çalışacak. Bu ayın başlarında yapılan bir açıklamasında Sonos CEO’su Patrick Spence, 2024 yılının ikinci yarısına kadar yepyeni ürünlerin şirketin gelirinin “büyük bir bölümünü” oluşturmasını beklediğini söyledi.

Sonos, kulak üstü kulaklıkları gelecek yılın Nisan ayına kadar piyasaya sürmeyi planlıyor. Ürünlerin siyah ve beyaz renk seçenekleriyle geleceği, diğer Sonos hoparlörleriyle senkronize olacağı ve insanların şarkılar arasında gezinmek için seslerini kullanmalarına izin vereceği söyleniyor. Sonos aynı zamanda insanların evlerindeki tüm Sonos ekipmanlarını uzaktayken telefonlarından kontrol etmelerine olanak tanıyan bir yazılım üzerinde de çalışıyor.

Yayın kutusunun ise 2024 sonu veya 2025 başlarında piyasaya sürüleceği bildiriliyor. Ürün Android tabanlı bir işletim sistemi çalıştıracak ve mevcut yayın kutularının çalışma şekline benzer şekilde yayın uygulamalarını çalıştıracak.