Anasayfa Haber WhatsApp Artık Orijinal Kalitede Fotoğraf ve Video Göndermeye İzin Veriyor

WhatsApp Artık Orijinal Kalitede Fotoğraf ve Video Göndermeye İzin Veriyor

WhatsApp Orijinal Kalitede Fotoğraf Video Gönderme

WhatsApp, iPhone kullanıcılarının mesajlaşma platformu üzerinden orijinal kalitede fotoğraf ve video göndermesine olanak tanıyan yeni bir seçeneği kullanıma sunuyor. WABetaInfo tarafından tespit edildiği üzere, WhatsApp’ın App Store’daki 23.24.73 güncellemesine dahil edilen özellik, kullanıcıların artık orijinal kalitede medyayı dosya olarak kolayca gönderebilmesini sağlıyor.

Güncelleme, WhatsApp kullanıcılarının medyayı yüksek çözünürlükte veya HD kalitede göndermesine olanak tanıyan yeni bir özelliğin ardından geliyor. Bu, hizmetin düşük kaliteli medya paylaşımı sınırlamasını gideren bir gelişme olsa da yine de sıkıştırmayı içeriyor.

WhatsApp’ın yeni özelliği fotoğraf ve videoların dosya olarak paylaşılmasına izin vererek orijinal kalitelerini koruyarak sıkıştırmayı ortadan kaldırıyor. WhatsApp’ın değişiklik günlüğü, yeni seçeneğin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını yani hemen herkese ulaşmayacağını söylüyor.

WhatsApp’ta orijinal kalitede fotoğraf veya video göndermek için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • WhatsApp’ta mevcut bir sohbeti açın veya yeni bir sohbet başlatın.
  • Metin giriş alanının solundaki + simgesine dokunun.
  • Belge’ye dokunup Fotoğraf veya Video’yu seçin.
  • Göndermek istediğiniz medyayı seçin ve ardından mavi oka dokunarak onaylayın. Bu özellik kullanılarak gönderilebilecek dosyalardaki sınırın 2 GB olduğunu belirtelim.

Bu arada dosyalar gönderildiğinde sohbet penceresinde medyanın ön izlemeleri gösterilmiyor. Alıcı dosyalara dokunarak bunları görüntüleyebiliyor.

Diğer taraftan WhatsApp aynı özelliği Android için de test ediyor.