Anasayfa Haber Windows Güncelleme Sorunu: HP Yazıcı Sürücüleri Otomatik Yükleniyor

Windows Güncelleme Sorunu: HP Yazıcı Sürücüleri Otomatik Yükleniyor

Windows kullanıcılarının başı yine yazıcı sorunlarıyla dertte, fakat bu kez sorun daha da tuhaf. Hatadan etkilenen Windows 10, Windows 11 ve Server 2002 kullanıcıları, son Windows güncellemesinin herhangi bir markaya ait tüm yüklü yazıcıların simgelerini HP LaserJet M101-M106 olarak değiştirdiğini ve yeniden adlandırdığını fark ettiler.

Bunun yanında, gelen güncelleme HP yazıcıların belgeleri taramasını, yazdırmasını ve paylaşmasını sağlayan HP Smart uygulamasını da yüklüyor. Garip olan şu ki, HP markalı yazıcıya sahip olmayanlar da istemsizce bu yazılımı bilgisayarında yüklü olarak buluyor. Bu konuda ortaya çıkan en eski şikayet 28 Kasım tarihinde gelmiş ve sonrasında farklı kullanıcılar da problem yaşadığını bildirmiş.

Microsoft görünüşe bakılırsa halen güncellemeden bu ek yazılımı kaldırmamış. Bu durum kablolu, kablosuz ya da bir ağ üzerinden bağlı olsun olmasın, sistemde algılanan HP dışı yazıcıları etkilemekte. Bazı kullanıcılar, bir yazıcı herhangi bir ortam üzerinden bağlı olmasa bile sistemin sürücüyü zorla yüklediğini dile getiriyor. Hatta bilgisayara herhangi bir yazıcı bağlı olmasa bile sürücü bazı sistemlere zorla yüklenebiliyor.

HP Laserjet yazıcıdaki meta veri değişikliği nedeniyle, Windows güncellemesi kullanıcının izni olmadan HP Smart Uygulamasını da yüklüyor. Bu nedenle varsayılan yazıcı yanlış sürücüyü kullanmaya devam ediyor, ancak bazı kullanıcılar meta veri değişikliğine rağmen yazıcının sorunsuz çalıştığını söylüyor.

Şimdilik Microsoft tarafından bir açıklama gelmiş değil. HP, Gizmodo‘ya yanıt vererek sorunun köküne inmek için çalıştıklarını söyledi. Eğer anlamsız şekilde bilgisayarınızda HP Smart yazılımını gördüyseniz şaşırmayın. Sebebi siz değilsiniz ve bu kötü amaçlı bir yazılım değil.