Anasayfa Haber Google Project Starline 3B Görüntülü Konferans Sistemi 2025 Yılında Geliyor

Google Project Starline 3B Görüntülü Konferans Sistemi 2025 Yılında Geliyor

Google Project Starline 2025

İlk olarak 2021 yılındaki Google I/O geliştirici konferansında duyurulan Project Starline hakkında tam da Google I/O 2024 öncesinde yeni bir güncelleme geldi. Google, gerçekçi görünen gelişmiş 3B videoyla insanların görüşmesini sağlayacak sistemin 2025 yılında ticari kullanıma sunulacağını duyurdu.

Google, Project Starline’ın duyurulmasından bu yana şirket içinde proje için isimsiz kurumsal ortaklarla binlerce saat test yaptığını söylüyor. Şirket, gerçekçi 3B video konferansının “sihirli pencere” deneyiminin, kullanıcıları için “daha iyi dikkat, hafıza hatırlama ve genel bir varlık hissine” yol açtığını bulduklarını ifade etmiş. Şirket, Project Starline 3B görüntülü konferans sistemini üretip satmak için HP ile ortaklık kuracağını açıkladı.

Blog yazısında, sistemin piyasaya sürüldüğünde diğer popüler video konferans yazılımlarını da destekleyeceği konusunda bir detay da mevcut. Özellikle Google Meet ve Zoom’dan bahsedilse de Microsoft Teams’in de destekleyip destekleyemeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Google, önümüzdeki aylarda Project Starline’ın ticari lansmanı hakkında daha fazla bilgi açıklayacağını söyledi. Fiyat tarafı ise şimdilik belirsiz.