Anasayfa Haber ESA Artık E3 Organizasyonu Yapmayacağını Duyurdu

ESA Artık E3 Organizasyonu Yapmayacağını Duyurdu

ESA E3

Entertainment Software Association (ESA) daha çok E3 olarak bilinen Electronic Entertainment Expo ticaret fuarını artık organize etmeyeceğini doğruladı. Resmi duyuru ESA’nın X hesabından yapıldı.

ESA Başkanı Stanley Pierre-Louis, Washington Post‘a verdiği röportajda E3’ü sona erdirme kararı hakkında daha ayrıntılı bilgi verdi: “Daha sonraki yıllarda katılmaları için davet edilen hayranlar vardı ancak bu gerçekten sektör için bir pazarlama ve iş modeli ve dünyaya yeni ürünler hakkında bilgi sağlayabilmekle ilgiliydi. Şirketler artık kendi bireysel vitrinleri de dahil olmak üzere çeşitli yollarla tüketicilere ve iş ilişkilerine erişebiliyor.”

Oyun endüstrisine yönelik bir ticaret fuarı düzenleme kararı 1995 yılında Los Angeles’ta ilk E3 etkinliğinin yapılmasıyla sonuçlandı. Geçtiğimiz birkaç on yıldaki birkaç istisna dışında E3 her zaman büyük ve küçük oyun yayıncılarının yeni ve gelecek konsol ve PC oyunlarını basın ve perakende ortaklarına ve daha sonra genel kamuoyuna sergilediği LA Convention Center’da düzenlendi.

En son fiziksel E3 fuarı 2019’da düzenlendi. COVID-19 salgını etkinliğin 2020 ve 2022’de tamamen iptal edilmesine neden oldu ve 2021’de tamamen dijital bir etkinlik düzenlendi. ESA, fuarı Haziran 2023’te LA Convention Center’da fiziksel bir etkinlik olarak geri getirmeyi planladığını duyurdu. Öte yandan, birçok büyük oyun yayıncısının fuara katılmayacağını açıklamasının ardından ESA bu planları Mart 2023’te iptal etti.

Bakalım Haziran ayındaki oyun duyuruları için E3’ün yerini ne alacak?