Anasayfa Haber iOS 17.3 Çalıntı Cihaz Koruması Hırsızların İşini Zorlaştıracak

iOS 17.3 Çalıntı Cihaz Koruması Hırsızların İşini Zorlaştıracak

iOS 17.3 Çalıntı Cihaz Koruması

Geçtiğimiz günlerde iOS 17.2 güncellemesini yayınlayan Apple, iOS 17.3 güncellemesi ile hırsızların çalıntı bir telefon ve şifreyle yapabileceklerini sınırlayan, Çalıntı Cihaz Koruması adı verilen yeni bir iPhone özelliği ekleyecek. iOS 17.3 Beta sürümünde yer alan özellik geliştiricilerin kullanımına sunuldu. Özellik; konum, biyometrik taramalar ve zaman gecikmelerinin bir kombinasyonunu kullanarak mağdurların faili kilitlemesine ve verilerini korumasına olanak tanıyacak.

Çalıntı Cihaz Koruması, halka açık yerlerde kullanıcıların parolalarını girmelerini izledikten sonra aygıtı kapıp kaçan iPhone hırsızları arasında yaygın olan bir uygulamayı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bu gibi durumlarda fail, kurban bir şey yapamadan önce sahibinin Apple Kimliği parolasını sıfırlayabilir, Bul özelliğini kapatabilir, bir kurtarma anahtarı ekleyebilir ve telefonu yeniden satmak üzere fabrika ayarlarına sıfırlayabilir. Hırsız daha sonra cihazı satabilir.

Öte yandan özellik açıkken kullanıcı ev veya iş gibi tanıdık bir yerden uzaktaysa telefon, Face ID veya Touch ID taraması isteyecek. Ayrıca cihazdaki Apple ID şifresini değiştirmeden önce bir saatlik bir gecikme gerekecek. Bir saatten sonra, iPhone’dan Apple Kimliği şifresini değiştirmeden önce yine de Face ID or Touch ID taraması isteyecek. Bu, hırsızın işini çok daha zorlaştıracak ve sahibine iPhone’un çalındığını bildirmesi için zaman tanıyacak.

Apple’ın yerleşik şifre yöneticisi olan iCloud Anahtar Zinciri şifreleri de Face ID veya Touch ID taraması gerektirecek. Çalıntı Cihaz Koruması açıkken şifre, başarısız biyometrik taramalar için yedek görevi görmeyecek.

Şu an için iOS 17.3 güncellemesinin genel kullanıma ne zaman sunulacağı belirsiz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version