Anasayfa Haber Instagram Notlar Artık 2 Saniyelik Videolar İçerecek

Instagram Notlar Artık 2 Saniyelik Videolar İçerecek

Instagram Notlar 2 Saniyelik Videolar

Instagram, kullanıcıların gelen kutularının en üstünde yer alan durum güncellemesi benzeri özellik olan Notlar özelliği için 2 saniyelik döngülü videolar ve doğrudan yanıtlar ekliyor.

Notlar özelliği ilk olarak bir yıl önce ortak takipçileriniz ve yakın arkadaşlarınızla hızlı metin güncellemelerini paylaşmanın bir yolu olarak tanıtıldı. O zamandan beri şirket bu özelliğe müzik ve çeviri özellikleri de ekledi. Şimdi ise bu alan kullanıcıların mini bir Boomerang gibi 2 saniyelik döngülü videolar paylaşma olanağı sunacak. Videolar normal profil fotoğrafınızın yerine arkadaşlarınızın gelen kutularının en üstünde görünecek.

Meta aynı zamanda kullanıcıların bir Hikayeler gönderisine yanıt vermenize benzer şekilde arkadaşlarının notlarıyla etkileşime girme özelliğini de ekliyor. Gelen kutunuzun üst kısmındaki bir nota dokunduğunuzda GIF, çıkartma, sesli not, fotoğraf veya metinle yanıt vermek için bir kısayol açılıyor. Notlara verilen yanıtlar diğer mesajlarla birlikte kullanıcıların gelen kutularına yönlendiriliyor.

Şirketin kısa süre önce akış gönderilerini ve Reels’ları yalnızca yakın arkadaşlarla paylaşma özelliğini kullanıma sunduğunu hatırlatalım.