Anasayfa Haber Microsoft, Teams İçin Yeni OneDrive Uygulamasını Kullanıma Sunacak

Microsoft, Teams İçin Yeni OneDrive Uygulamasını Kullanıma Sunacak

Microsoft, Teams uygulaması için yeni OneDrive'ı kullanıma sunuyor.

Microsoft, Ekim ayında Windows ve Mac için yeni Teams uygulamasını resmi olarak kullanıma sundu. Ayrıca yine Ekim ayında OneDrive bulut depolama uygulaması ve hizmetlerinde büyük bir yenileme yapıldığını da duyurdu. Şirket bu hafta ise, yeni Teams uygulamasına çok yakında yeni bir OneDrive uygulaması ekleyeceğini açıkladı.

Microsoft bir blog gönderisinde, yeni Teams uygulaması için yeni OneDrive uygulamasının Aralık ayının sonlarında kullanıma sunulacağını duyurdu. Ayrıca bu uygulamanın mevcut Dosyalar uygulamasının yerini alacağını söylüyor. Konu hakkında Microsoft’un açıklaması şu şekilde:

“Yeni OneDrive uygulaması, Microsoft 365’in neresinde olursa olsun üzerinde çalışmanız gereken tüm dosyaları, döngüleri, panoları ve tasarım panolarını tek bir yerde toplar. Uygulama, oluşturduğunuz tüm içeriğe geri dönmenizi kolaylaştırır. Doğrudan Teams üzerinden Microsoft 365’te sizinle paylaşılanların yanı sıra, yeni görünümler ve filtreler, ilgili sonuçları hızlı bir şekilde bulmanızı sağlayarak dosya yönetimi deneyiminizi daha etkili hale getirir.”

Teams’deki yeni OneDrive uygulaması kullanıcılar için yeni birtakım özellikler içerecek. AI tarafından önerilen dosyaların bulunduğu bir bölüm ve ayrıyeten belirli kullanıcılar tarafından paylaşılan dosyaları görebileceğiniz ayrı bir bölüm bulunuyor. Ayrıca Teams toplantılarında paylaşılan dosyalar için de filtreler olacak ve sık kullanılan dosyalar için ayrı bir filtre bulunacak.

Microsoft Teams için yeni OneDrive uygulaması.

Eski klasik Teams uygulaması da bu ay yeni Teams uygulamasının alacağı yeni dosya özelliklerinin aynısını alacak. Ancak bu özellikler 2024 yılının başında eklenecek. Şirketin mobil Teams uygulamasında ayrıyeten Dosyalar uygulaması için herhangi bir güncellemesi bulunmuyor. Ayrıca Microsoft kullanıcıların kendi uygulamaları aracılığıyla Teams’deki üçüncü taraf dosya depolama hizmetlerine erişmesine de izin verecek.