Anasayfa Haber Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 Satışları ABD’de Durdurulacak

Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 Satışları ABD’de Durdurulacak

Apple Watch Satışları ABD

Apple, tarafından Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 akıllı saatlerin satışlarının bu hafta askıya alacağını doğruladı. Bu şaşırtan durumun sebebi ise her iki modelde de kullanılan kan oksijen sensörü ile ilgili bir patent anlaşmazlığından kaynaklanıyor.

9to5Mac‘in haberine göre, Uluslararası Ticaret Komisyonu Ekim ayında Apple’ın kan oksijen sensörü teknolojisini geliştiren Masimo adlı bir şirketin patentlerini ihlal ettiğine karar verdi. Uluslararası Ticaret Komisyonu kararı, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin bu anlaşmazlıkla ilgili olarak 60 gün sürmesi planlanan bir başkanlık incelemesi yürütmeye başladığı anlamına geliyordu. Yani inceleme süresi 25 Aralık’ta sona eriyor.

Başkanlık incelemesinin Uluslararası Ticaret Komisyonu kararının iptali ile sonuçlanması mümkün olsa da Apple, Biden yönetiminin kararından önce ABD’de iki akıllı saatin satışını askıya alma planlarını açıkladı. Buna göre, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin satışları 21 Aralık’tan itibaren Apple.com’da ve 24 Aralık’tan sonra Apple perakende satış noktalarında durdurulacak. Bu anlamda üçüncü taraf perakendeciler ve siteler bu karardan etkilenmeyecek ve ellerinde kalan Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 stoklarını satmaya devam edebilecekler.

Öte yandan, 25 Aralık’tan sonra bu akıllı saatlerin ithalatı ABD’de yasaklanacak ve bu da söz konusu perakendecilerin tükenen stoklarını yeniden tamamlayamayacakları anlamına geliyor.