Anasayfa Haber Microsoft Edge, Süper Sürükle ve Bırak Özelliğini Duyurdu

Microsoft Edge, Süper Sürükle ve Bırak Özelliğini Duyurdu

Microsoft, Edge Dev ve Canary kanallarında kullanıcılara denemeleri için yeni bir özellik yayınladı. Süper Sürükle ve Bırak olarak adlandırılan bu özellik bağlantıları açmayı ve yeni şeyler aramayı oldukça kolaylaştırıyor.

Microsoft Edge zaten bağlantıların veya görsellerin sağ tıklayarak veya sekme şeridine sürükleyerek açılmasını destekliyor. Süper Sürükle ve Bırak özelliği ise çok daha yeni bir seçenek ekliyor. Yeni bir sekmede açmak için bir bağlantıya, metnin bir kısmına veya resme tıklayıp sadece biraz yana, yukarıya veya aşağıya doğru sürükleyerek yeni sekmede açabilirsiniz. Bağlantının yeni sekmede açılması için çok az bir mesafe yana sürüklemeniz yetiyor.

Microsoft Edge Süper Sürükle ve Bırak

Bağlantıya sahip bir metni sürüklemek, yeni bir sekmede bir web araması başlatıyor. Ayrıca bunu yaparken varsayılan arama motoru da kayıtlı kalıyor.

Ayrıca sadece bağlantıya sahip bir metni sürüklemeniz de gerekmiyor. Bir metin, cümle veya anlamanı bilmediğiniz yeni bir kelimeyi aratmak istiyorsanız, kelimeyi yine farenizle seçip yana sürükleyerek yeni sekmede arama başlatabilirsiniz.

Microsoft Edge’in bu yeni Süper Sürükle ve Bırak özelliği varsayılan olarak kapalı geliyor. Bu özelliği aktifleştirebilmek için edge://flags sayfasından gerekli ayarı etkinleştirmeniz gerekiyor. Aşağıdaki adımları takip ederek özelliği etkinleştirebilirsiniz:

  1. edge://flags/#edge-super-drag-drop adresine gidin. Burada Microsoft Edge Süper Sürükle ve Bırak özelliğinin kapalı olduğunu göreceksiniz. Bu ayarı hemen sağında bulunan seçeneği kullanarak aktif edin.
  2.  Özelliği aktif ettikten sonra tarayıcınızı yeniden başlayın.
  3. Ayarlara girerek Görünüm sekmesini açın.
  4. Aşağı kaydırın ve “Süper Sürükle ve Bırakmayı Etkinleştir” seçeneğini seçin.

Microsoft Edge’in Canary, Dev ve Beta sürümünü resmi Edge Insider web sitesinden indirebilirsiniz. Ayrıca bu sürümler için geri bildirim bırakmak istiyorsanız Alt + Shift + I kombinasyonunu kullanabilirsiniz.