Anasayfa Haber NordVPN, Apple TV Uygulamasını Yayınladı

NordVPN, Apple TV Uygulamasını Yayınladı

NordVPN Apple TV

NordVPN, Apple TV için bir VPN uygulaması başlattıklarını duyurdu. Apple bu yıl tvOS 17 güncellemesi ile VPN uygulamaları için destek sunmaya başlamış ve ExpressVPN ile PureVPN gibi hizmetler Apple TV için özel VPN uygulamalarını yayınlamıştı.

Apple TV için özel VPN uygulamalarına sahip olmak kullanıcıları yönlendiricilerine VPN kurmak gibi geçici çözümleri denemekten kurtarıyor. NordVPN for tvOS uygulamasını App Store’dan indirmeniz ve başlamak için kimlik bilgilerinizle oturum açmanız veya hesabınız yoksa yeni bir hesap oluşturmanız yeterli.

Uygulamanın bölgenizdeki en yakın ve en hızlı sunucuya otomatik olarak bağlanmasını sağlamak için “Hızlı Bağlan” düğmesine tıklayabiliyorsunuz. Daha spesifik olmak isterseniz, belirli bir ülke veya şehirde bulunan bir sunucuya bağlanmayı da seçebilirsiniz.

NordVPN, 60 ülkeye yayılmış 5.200’den fazla sunucuya sahip olduğunu söylüyor. VPN hizmeti ilk olarak 2012 yılında tanıtıldı ve uygulamaları çeşitli platformların yanı sıra macOS, iOS ve iPadOS için de zaten mevcut.

Uygulama verileri şifreliyor ve VPN üzerinden hızlı bağlantılar sağlamak için kendi NordLynx protokolünü kullanıyor. Akıllı telefonlar ve bilgisayarlarda olduğu gibi NordVPN, Apple TV için de IP adresinizi gizleyebiliyor ve çevrimiçi trafiğinizi olası istismarlardan korumak için sunucuları üzerinden yönlendirebiliyor.