Anasayfa Haber Snapdragon X Elite, Apple M3 Çipinden %21 Daha Hızlı Olacak

Snapdragon X Elite, Apple M3 Çipinden %21 Daha Hızlı Olacak

Snapdragon X Elite,

Qualcomm, Snapdragon X Elite işlemcisinin çok çekirdekli performansta Apple’ın M3 yongasından %21 daha hızlı olduğunu iddia etti. Yeni yonga setine sahip bilgisayarları sergileyen Qualcomm, Digital Trends‘e Snapdragon X Elite çipinin Geekbench skorunun 15.300 olduğunu, Apple’ın M3’ünün ise 12.154 skor elde ettiğini söyledi. Ancak Qualcomm, verimlilik performansının önemli bir göstergesi olan Snapdragon destekli makinenin güç tüketiminden bahsetmedi.

X Elite yongasının bulunacağı bilgisayarlarda farklı termal tasarım profillerinin bulunması bekleniyor. Bu profiller arasında hızlı çalışan ve performans odaklı olan 80W’lık ve daha ince bilgisayarlarda pasif soğutmayla kullanılabilecek 23W’lık verimlilik profilleri yer alacak.

Snapdragon X Elite, Apple M3 Çipinden Daha Hızlı Karşılaştırma yapmak gerekirse: Apple’ın M3 MacBook Pro‘su, üretimi durdurulan 13 inç MacBook Pro’ya benzer şekilde tek bir fan barındırıyor ancak M3 Pro ve M3 Max, ek çekirdeklerin yük altında maksimum performansa ulaşmasını sağlamak için çift fanlı tasarımlar kullanıyor.