Anasayfa Haber SpaceX, Hücresel Hizmet Sunan İlk Uydusunu Fırlattı

SpaceX, Hücresel Hizmet Sunan İlk Uydusunu Fırlattı

SpaceX Hücresel Hizmet

Elon Musk liderliğindeki SpaceX, yörüngeye hücresel hizmet verecek bir dizi uydu fırlattı. Fırlatma T-Mobile ile iş birliği içinde gerçekleştirildi ve SpaceX ilk kez alçak Dünya yörüngesine hücresel hizmetler sunan uydular fırlatmış oldu.

T-Mobile tarafından paylaşılan basın bülteninde şirket, Doğrudan Hücresel Hizmete sahip bir dizi Starlink uydusunu fırlatmak için SpaceX ile ortaklık kurduğunu belirtti. Bu, T-Mobile ve SpaceX tarafından 2022 yılında duyurulan Coverage Above and Beyond girişiminin bir parçasıydı. Girişim, mobil ölü bölgeleri ortadan kaldırmak için Amerika Birleşik Devletleri’ne evrensel hücresel bağlantı getirmeyi amaçlıyor. T-Mobile, uyduların yörüngeye oturmasıyla birlikte saha testlerine yakında başlamayı planladığını söyledi.

T-Mobile, Doğrudan Hücresel Hizmetinin mevcut akıllı telefonlarda çalışacağını ve ek donanım gerektirmeyeceğini söyledi. Şirket, önümüzdeki yıllarda arama seçeneğiyle birlikte yakında metin hizmeti sunmayı planlıyor. Bu, uzak yerlerdeki kullanıcıların kapsamlı radyo donanımı olmadan başkalarıyla bağlantı kurmasına olanak tanıyacak.

Öte yandan SpaceX, aynı hizmeti sunmak için diğer telekomünikasyon sağlayıcılarıyla ortaklık kurmayı planlıyor. Şirket şu anda KDDI (Japonya), Optus (Avustralya), One NZ (Yeni Zelanda), Rogers (Kanada) ve diğerleriyle görüşüyor. SpaceX ayrıca dünya genelindeki diğer sağlayıcıları da ortaklık için davet etti.