Anasayfa Haber Jeff Bezos ve NVIDIA, Yapay Zeka Girişimi Perplexity’e Yatırım Yaptı

Jeff Bezos ve NVIDIA, Yapay Zeka Girişimi Perplexity’e Yatırım Yaptı

Perplexity Jeff Bezos NVIDIA

Web üzerinde, tarayıcı uzantısı olarak ve mobil uygulama formlarında mevcut olan Perplexity, büyük bir dil modelinin (LLM) gücüyle internette arama yapmanıza yardımcı oluyor. Son olarak Perplexity, aralarında Amazon kurucusu Jeff Bezos ve NVIDIA’nın da bulunduğu bir dizi yeni yatırımcıdan 73,6 milyon dolar tutarında B Serisi fon aldı. Diğer yatırımcılar arasında ise Tobi Lutke, Bessemer Venture Partners, Naval Ravikant, Balaji Srinivasan, Guillermo Rauch, Austen Allred, Factorial Funds ve Kindred Ventures yer alıyor.

Bu yatırım turu, daha önceki bir A Serisi finansman turunu takip ediyor ve şirket bugüne kadar toplamda 100 milyon dolar toplamış oldu. Perplexity, finansman turuna liderlik eden IVP’nin Genel Ortağı Cack Wilhelm’in, şirketin parayı iyi bir şekilde dağıtmasına yardımcı olmak için Perplexity Yönetim Kurulu’na katılacağını belirtti.

Kullanmamış olanlar için Perplexity’nin Bing ve Google gibi olduğunu ancak arama yaptığınızda sadece anahtar kelimeler yerine daha doğal bir soru verdiğinizi belirtleim. Daha sonra hizmet web’e gidiyor ve ChatGPT’de göreceğiniz gibi bir cevap derliyor ancak en son bilgilere dayanarak gördüğünüz tek arama sonuçları cevabı oluşturmak için kullanılanlar oluyor. Ayrıca Odak düğmesini kullanarak cevaplarınızın akademik makalelerden, WolframAlpha’dan, YouTube’dan veya Reddit’ten gelmesini sağlayan aramaları hassaslaştırabiliyorsunuz. Yapay zekadan biraz yazı veya kod almayı tercih ederseniz, bunun için de bir seçenek bulunuyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version