Anasayfa Etkinlik CES Sony Karma Gerçeklik Başlığını CES 2024’te Duyurdu

Sony Karma Gerçeklik Başlığını CES 2024’te Duyurdu

Sony Karma Gerçeklik Başlığı

Sony, CES 2024 sunumunda uzamsal içerik oluşturmayı amaçlayan yeni bir karma gerçeklik başlığını duyurdu. Şirket şu an için sadece başa takılan ekranı ve adı bilinmeyen kontrol cihazlarından bahsediyor. Mat gri kaplamalı kulaklık, sadeleştirilmiş bir PSVR2’ye benziyor ve önden dışarı bakan iki kamera var gibi görünüyor. Ayrıca bir denetleyici çubuğu ve yüzüğe benzer boyutta daha küçük bir çevre birimi de mevcut. Fiyat bilgisi olmayan cihazın 2024 yılının sonlarında satışa sunulacağı da bilgiler arasında.

Sony, karma gerçeklik başlığının CES başlarken duyurulan Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2 işlemcisinden güç aldığını belirtiyor. Bu, ürünün bir bilgisayarın çalışmasını gerektirmeyen bağımsız bir cihaz olduğu anlamına geliyor. Çip, çift 4K OLED mikro ekranı çalıştırıyor ve karma gerçeklik deneyimleri için “kullanıcı ve alan takibi” sağlıyor. Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, profesyonel düzeydeki kameralara ve cihazlara benzer şekilde profesyonelleri hedefleyen cihazın “canlı bir izleme deneyimi” ve “3D tasarım için sezgisel etkileşim” sunacağını söyledi.

Cihazda “video görme” işlevi ve toplam altı kamera ve sensör bulunuyor. Cihazla bir çift denetleyici kullanılıyor. Bunlardan biri nesneleri yönetmek için “halka denetleyici”, diğeri ise işaretleme için “işaret denetleyicisi” olarak tanımlandı. Sony, yaratıcıların kontrol cihazlarını ve klavye gibi geleneksel giriş cihazlarını birlikte kullanarak gerçek zamanlı olarak 3B modeller oluşturabilmelerini öngörüyor.

Sony ayrıca başlığın dengesinden de bahsediyor ve cihazın ağırlık merkezinin dengesine ince ayar yaptığını söylüyor. Başlığın ekran kısmı da kullanıcının görüş alanı dışına çıkarak, başlığı tamamen çıkarmaya gerek kalmadan işlerine girip çıkmalarına olanak tanıyor.