Anasayfa CES CES 2024 Micron, USB4 SSD Teknolojilerini Sergiledi

Micron, USB4 SSD Teknolojilerini Sergiledi

Micron’un tüketici markası Crucial Memory, son birkaç çeyrektir SSD pazarına daha fazla odaklanıyor. Şirket 2018 – 2022 zaman aralığında giriş seviyesi QLC sürücüleri pazarlıyordu. Son zamanlarda ise hem dahili (Gen4 T500 ve Gen5 T700 gibi) hem de harici (X10 Pro gibi) son teknoloji SSD’ler görmeye başladık.

Micron şimdi de CES 2024’te ilginç USB4 SSD teknolojilerini sergiledi. USB4 ürünler şu anda geliştirme aşamasında ve pazara sunulacağının bir garantisi yok. Sunulan her iki SSD de ASMedia ASM2464PD USB4 – NVMe kontrolcüsünü kullanan köprü tabanlı çözümler.

Popüler ASM2364 (USB 3.2 Gen 2×2 yukarı akış ve PCIe 3.0 x4 aşağı akış) kontrolcüsünde önemli bir güncelleme yapılmış: Aşağı akışta (downstream) bir PCIe 4.0 x4 bağlantısı ile birlikte 40 Gbps USB4 yukarı akış (upstream) bağlantı noktasına geçiş yapılmış. Ayrıca Type-C standardının güç dağıtım bileşeni de kontrolcü içinde yer alıyor.

Taşınabilir SSD versiyonuna gelince, şeffaf kasada M.2 SSD bulunurken “gumstick” olarak adlandırılan form faktörü kullanılmış. Sürücünün pasif olarak soğutulması ve daha büyük form faktörünün X10 Pro/X9 Pro’ya benzer bir termal performans sağlaması bekleniyor. Köprü tabanlı çözümler, yüksek performanslı taşınabilir SSD’ler için standart seçenek.

SanDisk Extreme PRO v2 (E81) gibi benzer ürünler (köprü + DRAM donanımlı M.2 SSD), çok çeşitli iş yükleri için başarılı çok yönlü veri aktarım performansı sağlamakta. Aynı durumun USB4 döneminde de devam etmesini bekliyoruz. Bununla birlikte, aynı köprüyü kullanan ADATA gibi satıcılar USB4 PSSD’lerinde termal daralmayı önlemek için aktif soğutmayı tercih etmişti. Tasarım şu haliyle fan içermiyor, ancak son halinin nasıl olacağına Micron ekibi karar verecek.