Anasayfa Haber Çin, Çip Üretim Kapasitesini İki Katına Çıkarmayı Hedefliyor

Çin, Çip Üretim Kapasitesini İki Katına Çıkarmayı Hedefliyor

Çip üretimi için büyük yatırımlar yapan Çin, yonga üretim kapasitesini önemli ölçüde artırmak üzere ilerliyor. Bloomberg‘in Barclays kaynaklı haberine göre önümüzdeki 5-7 yıl içerisinde üretim kapasitesi iki kattan fazla artacak.

Bu büyüme mevcut piyasa tahminlerini aşıyor ve Çin’in yonga üretimi konusunda ne kadar istekli olduğunu gösteriyor. Bildiğiniz gibi Çin, dış kaynaklara olan bağlılığından kurtularak kendi kendine yetebilmek üzere çalışıyor.

Barclays, 48 çip üreticisinin planlamaları yaptıktan sonra ülkede genişlemeye gideceğini düşünüyor. Bu bağlamda, Halk Cumhuriyeti’nin önümüzdeki üç yıl içinde çip üretim kapasitesini %60 oranında artırabileceği belirtilmiş.

Çipi detaylı olarak incelemek için kullanılan ultrasonik tarayıcı.
Çipi detaylı olarak incelemek için kullanılan ultrasonik tarayıcı.

SMIC, Hua Hong ve CXMT gibi Çin merkezli şirketlerin genişleme planları hakkında sürekli medyada haberler dolaşıyor. Raporda Çin yarı iletken sektörünün oldukça geliştiği ve büyüdüğü, ancak dünyanın farkında olmadığı vurgulanmakta.

Analistler Joseph Zhou ve Simon Coles, “Yerel oyuncular hala yeterince takdir edilmiyor” diye yazdı. “Çin’de ana akım endüstri kaynaklarının önerdiğinden çok daha fazla yerel yarı iletken üreticisi ve fabrikası var.

ABD’nin yarı iletken sektörüne yönelik yaptırımlarından dolayı Çin’in ilerleme süreci sekteye uğramıştı. Yeni üretim kapasitesinin çoğunluğu 28nm ve üzeri gibi daha eski süreç teknolojilerine odaklanacak. Bu süreç teknolojileri bazı modern cihazlarda benimsenmese de ev aletlerinden otomobillere kadar geniş ürün yelpazesinde kullanılmakta.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version