Anasayfa CES CES 2024 ‘Köpek Balığı” Tasarımında Kasa: Shark X Hazır PC Satışa Çıkıyor

‘Köpek Balığı” Tasarımında Kasa: Shark X Hazır PC Satışa Çıkıyor

Cooler Master, geçtiğimiz yıl CES 2023 etkinliğinde “yok artık” diyebileceğiniz bir PC sergilemişti. Köpek balığı şeklindeki bu “büyük” bilgisayar 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren satışa çıkacak.

“Shark X” adını taşıyan hazır bilgisayar içerisindeki tüm bileşenlerle birlikte gönderilecek ve tahmini olarak 7.000 doların üzerinde fiyatla satılacak.

Cooler Master bu yıl artık tamamlanan “köpek balığı PC” tasarımını tekrar sergiledi. Bu kasanın oldukça büyük olduğunu, masada geniş alan kapladığını belirtelim. Satışa çıkmadan önce bazı parçalar değişebilir ancak bu pek olası görünmüyor.

Şu anda sistemde Core i7-14700KF işlemci, MSI Gaming GeForce RTX 4070 Ti ekran kartı, 32 GB DDR5-5600 RAM ve 1 TB kapasiteli M.2 PCIe 4.0 SSD bulunuyor. Bileşenlerin hepsi Gigabyte Z790I AORUS Ultra mini-ITX anakarta yerleştirilmiş. Ek olarak, soğutma tarafında Cooler Master’ın kendi 120 AIO sıvı soğutucusu ve Cooler Master SFX 850W Gold güç kaynağı yer alıyor.

Şirkete göre donanımlar mini-ITX anakarta sığacak şekildeyse yükseltme yapmak mümkün. 7.000 dolara normalde böyle bir PC toplar mıydınız? Cevap %99 ihtimalle hayır olacaktır. Ancak buradaki cazibe PC’nin kasasında.