Anasayfa Etkinlik CES XPG’den İlginç Hibrit CPU Soğutucu Çözümü: XPG Hybrid Cooler

XPG’den İlginç Hibrit CPU Soğutucu Çözümü: XPG Hybrid Cooler

CES 2024 boyunca birçok markanın hazırladığı birbirinden güzel donanımlara göz attık. Artık bilgisayarı özelleştirme işi farklı bir noktaya taşındı. PC donanımları üreten XPG, “hepsi bir arada” soğutucu tasarımını normal ısı borulu kule tasarımının boyutuna küçülten yeni bir CPU soğutucusu gösterdi.

XPG Hybrid Cooler, ikiz 120mm fanlar arasına yerleştirilmiş bir pompa ve radyatör içeriyor. Sonuç olarak benzer büyüklükteki çift kuleli soğutuculardan daha hafif olduğu, yine de 280W’a kadar TDP’ye sahip CPU’ları soğutabildiği iddia ediliyor.

Çift fanlı CPU soğutucunun, diğer tabirle “hibrit” soğutucunun temel özelliklerine de göz atalım. Söylediğimiz gibi şirket 280W’a kadar üst düzey işlemcilerin soğutulabildiğini söylüyor. Soğutma, hafif ve orta büyüklükteki bir ürün ile gerçekleşmekte.

Soğutucunun merkezi çekirdeği Vento Pro 120 PWM pervanelerle çevrelenmiş. Bunlar 25 mm kalınlığında ve gürültü seviyelerini 28 dB’nin altında tutarken 75CFM’ye kadar PWM modunda 900 ila 2.150 RPM arasında çalışıyor. İki Vento Pro 120 PWM fan arasında bir radyatör yer aldığını da aktaralım.

Hibrit soğutma tasarımının gelişimi halen sürüyor. Bu bağlamda tasarıma bir LCD panel eklenme ihtimali de var. Eğer işler yolunda giderse XPG’nin dikkat çekici soğutma çözümü 120 dolar civarındaki fiyatla Temmuz ayında piyasaya çıkacak.