Anasayfa Haber App Store İki Parçaya Bölünebilir

App Store İki Parçaya Bölünebilir

App Store İki Parça

Apple, Avrupa Birliği (AB) mevzuatının dışarıdan uygulama yükleme gibi gereklilikleri sebebiyle App Store’u önümüzdeki haftalarda ikiye bölmeye hazırlanıyor olabilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre Apple, AB’de yakında çıkacak olan Dijital Pazarlar Yasası’na (DMA) uyum sağlamak için App Store’da değişiklikler yapmak zorunda kalacak.

Görünüşe göre Apple, AB’deki App Store’u dünyanın geri kalanından ayırmak da dahil olmak üzere önümüzdeki haftalarda yeni yasal gerekliliklere uyum sağlamak için düzenlemeler yapmayı planlıyor. Apple’ın DMA’ya uyması için son tarih 7 Mart. Yani şirketin değişiklikleri yürürlüğe koymak için yedi haftadan biraz fazla bir süresi var.

Geçtiğimiz hafta Apple CEO’su Tim Cook, AB’nin antitröst şefi Margrethe Vestager ile Apple Park’ta bir araya geldi. Vestager, Cook’a Apple’ın kullanıcıların DMA kapsamında üçüncü taraf uygulama mağazaları yüklemelerine ve uygulamaları dışarıdan yüklemelerine izin verme zorunluluğunun yaklaştığını hatırlattı.

Apple ayrıca geliştiricilere tekliflerini ‌‌‌‌App Store‌‌‌‌ dışında tanıtma ve üçüncü taraf ödeme sistemlerini kullanma olanağı vermekle yükümlü olacak. DMA’nın Apple’ı App Store, FaceTime ve Siri’nin Avrupa’da çalışma biçiminde bir dizi önemli değişiklik yapmaya zorlaması bekleniyor.