Anasayfa Haber OpenAI, Pentagon İle Çalışmaya Başladı

OpenAI, Pentagon İle Çalışmaya Başladı

OpenAI Pentagon

Yapay zeka üzerine yaptığı çalışmalar ve ChatGPT ile adından sıkça söz ettiren OpenAI, Pentagon ile iş birliği yapmaya başlamış durumda. ABD Savunma Bakanlığı (DOD) ile orduya yönelik araç ve hizmetler üzerinde çalışan şirket, hizmet şartlarını güncelleyerek yapay zekasını “askeri ve savaş” uygulamalarından men eden maddeyi de sadece birkaç gün önce kaldırmıştı.

Bloomberg’in haberine göre OpenAI, DOD ve Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ile hükümet için açık kaynaklı siber güvenlik araçları üzerinde çalışıyor. Bu, DARPA tarafından geçen yılın sonuna doğru duyurulan AI Cyber Challenge (AIxCC) ile de uyumlu.

AIxCC, DARPA ile birlikte çalışarak en son teknoloji ve uzmanlıklarını rakiplerinin kullanımına sunacak önde gelen yapay zeka şirketlerini bir araya getiriyor. Anthropic, Google, Microsoft ve OpenAI, yarışmacıların son teknoloji siber güvenlik sistemleri geliştirmelerini sağlamak için DARPA ile iş birliği yapacak.

Habere göre OpenAI, gazilerin intiharını önlemek de dahil olmak üzere ülkedeki bazı acil sorunları ele almak için ABD hükümetiyle de görüşmeler yapıyor. OpenAI’ın küresel işlerden sorumlu başkan yardımcısı Anna Makanju yaptığı açıklamada OpenAI’ın “teknolojisini silah geliştirmek, mülkleri yok etmek ya da insanlara zarar vermek için kullanma” konusunda hala bir yasağı olduğunun altını çizdi.

OpenAI, yapay zekasının yanlış bilgi yaymak için kullanılmamasını ve ABD Başkanlık seçimlerine müdahale etmemesini sağlamak için son zamanlarda değişiklikler yaptı. OpenAI CEO’su Sam Altman, “Seçimler büyük bir olay. Çok fazla endişe duymamızın iyi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version