Anasayfa Haber Gmail, Yapay Zeka Taslak Hazırlama Özelliğine Ses Desteği Ekliyor

Gmail, Yapay Zeka Taslak Hazırlama Özelliğine Ses Desteği Ekliyor

Google, Gmail uygulamasının yapay zeka yeteneklerini yeni bir “Sesli E-posta Taslağı” özelliği ile genişletiyor. TheSpAndroid’in Gmail beta sürümünde tespit ettiği özellik, kullanıcıların e-posta taslakları hazırlamalarına yardımcı olmak için uygulamanın yapay zekasını sözlü olarak yönlendirmesine olanak tanıyor.

E-posta uygulamasının mevcut “Yazmama Yardım Et” özelliği, istemlerinize göre e-posta metni önermek için yapay zekayı kullanıyor. Yakında sunulacak bir Gmail özelliğine göre kullanıcılar, Gmail uygulamasında yeni bir e-posta oluştururken veya yanıtlarken bir mikrofon düğmesi görecek. Bu düğmeye dokunulduğunda kullanıcının e-postada ne iletmek istediğini açıklayan kısa bir istemi kaydedebileceği bir sesli arayüz başlatılıyor.

Kayıt bittiğinde, “Oluştur”a dokunmak, istemi anlamak ve bir taslak e-posta oluşturmak için Gmail’in yapay zekasını ve doğal dil işlemeyi kullanıyor. Alıcı, konu satırı ve bilgi isteminde belirtilen önemli ayrıntıları kapsayan yazılı bir metin gibi geleneksel e-posta öğelerini içerecek.

Taslak gönderilmeden önce gerektiği gibi düzenlenebilecek. Kullanıcı sesli arayüzden çıkarsa e-posta oluşturma ekranında özelliğe kolay erişim sağlayan bir düğme görünecek.

Google’ın sesli yapay zeka taslağı özelliğini resmi olarak ne zaman duyuracağı ise şimdilik belirsiz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version