Anasayfa Haber Microsoft, Küçük ve Daha Ucuz Bir Yapay Zeka Modeli İçin Çalışıyor Olabilir

Microsoft, Küçük ve Daha Ucuz Bir Yapay Zeka Modeli İçin Çalışıyor Olabilir

microsoft yapay zeka

Microsoft, daha az bilgi işlem gücü ve finansal kaynak gerektiren yapay zeka teknolojisi geliştirmeye yönelik dahili odağını genişletiyor. The Information‘ın haberine göre şirket, daha küçük dil modelleri veya SLM’ler olarak adlandırdığı modeli oluşturmaya adanmış yeni bir ekip kurdu.

Bu SLM’ler, OpenAI’ın GPT’si gibi büyük dil modellerine (LLM) benzer ancak önemli ölçüde azaltılmış donanım ihtiyaçları ile konuşma ve üretken yetenekler sağlamayı amaçlıyor. Bu, Microsoft’un yapay zeka ürün ve hizmetlerinin harici olarak geliştirilen alternatiflerle karşılaştırıldığında daha düşük ilgili maliyetlere ve karbon ayak izine sahip olmasını sağlayacak.

Microsoft’un Azure bulut birimine dahil edilmesi beklenen GenAI ekibi, daha küçük dil modelleri oluşturmaya odaklanacak. Microsoft, GenAI ekibini desteklemek için araştırma grubundan birkaç üst düzey geliştiricinin yerini de değiştirdi. Microsoft Kurumsal Başkan Yardımcısı Misha Bilenko ekibin çabalarına öncülük edecek.

GenAI ekibi, daha küçük boyutlar için optimizasyon yaparken OpenAI gibi şirketlerden alınan modellerin işlevselliğine uyan veya bu modellerin işlevselliğini aşan yapay zeka oluşturmayı hedefliyor.