Anasayfa Haber X, iOS için Geçiş Anahtarları Desteği Sunmaya Başladı

X, iOS için Geçiş Anahtarları Desteği Sunmaya Başladı

X iOS Geçiş Anahtarları

X, Premium hizmetine abone olmayan kullanıcılar için SMS yoluyla iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) kaldırdıktan sonra şimdi ise sadece ABD’deki iOS cihazlar için geçiş anahtarları (passkeys) desteği sunmaya başladığını duyurdu.

Artık X Premium hizmetine abone olmayan kullanıcılar uygulamanın iOS uygulamasını kullanıyorsa Geçiş Anahtarları sayesinde yeni bir oturum açma seçeneği elde edecek. Şirketin yardım merkezi gönderisi bu özelliği şu şekilde açıklıyor: “Geçiş Anahtarları, birden fazla cihazda oturum açma işlemlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış, şifrelere güvenli ve kullanışlı bir alternatif sağlayan bir özelliktir. Geçiş anahtarları, cihazınız tarafından her hesap için ayrı ayrı oluşturulduğundan, geleneksel parolalara kıyasla gelişmiş güvenlik sağlar, böylece kimlik avı saldırılarına ve yetkisiz erişime karşı daha az duyarlı olurlar.”

X, iOS kullanıcılarını hesap güvenliklerini artırmak ve rahat oturum açma işlemlerinin keyfini çıkarmak için geçiş anahtarlarını tercih etmeye teşvik ediyor.

Şu anda yalnızca iOS’taki mevcut X hesaplarının bu seçeneği kullanabileceğini ve kullanıcıların yeni hesaplara kaydolmak için yeni özelliği kullanamayacağını belirtelim. Bakalım ABD haricindeki ülkelere destek ne zaman sunulacak?