Anasayfa Haber Apple Dışarıdan Uygulama Yükleme Desteği İçin Ücret Talep Edebilir

Apple Dışarıdan Uygulama Yükleme Desteği İçin Ücret Talep Edebilir

Apple Dışarıdan Uygulama Yükleme Ücret

Apple tarafından Avrupa Birliği (AB) için sunulacak dışarıdan uygulama yükleme desteğinde geliştiriciler yine de kısıtlamalar ve ücretlerle karşı karşıya kalabilir. The Wall Street Journal‘ın haberine göre, uygulamaları dışarıdan yükleme yetenekleri, kullanıcıların ilk kez App Store dışından uygulama indirmelerine olanak tanıyacak. Bu değişikliğin büyük teknoloji şirketlerinin açıkça rekabete aykırı davranışlarını dizginlemeyi amaçlayan AB’nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) tarafından zorunlu kılındığını hatırlatalım.

Apple’ın App Store dışından indirilen uygulamalar üzerinde yakın kontrolü elinde tutacak şekilde AB yasalarına uymayı planladığı bildiriliyor. Apple henüz DMA’nın bu yönüne uymaya yönelik nihai planlarını açıklamadı ancak The Wall Street Journal şirketin planlarına aşina olan kişilere dayanarak yeni ayrıntılar verdi. Spesifik olarak Apple, görünüşe göre uygulama mağazası dışında sunulan her uygulamayı inceleme ve bunları sunan geliştiricilerden ücret alma olanağını elinde tutacak. Uygulanacak ücret yapısının kesin ayrıntıları ise bilinmiyor.

Apple’ın bir yılı aşkın bir süredir yandan yükleme sunma planı üzerinde çalıştığı ve şirketin son aylarda yeni kuralları tartışmak üzere AB yetkilileriyle toplantılar yaptığı bildiriliyor. Değişikliklerin yürürlüğe girmesi için son tarih 7 Mart.