Anasayfa Haber Microsoft, Samsung ve Cisco Teams Destekli 105 İnçlik 5K Ekran İçin İş...

Microsoft, Samsung ve Cisco Teams Destekli 105 İnçlik 5K Ekran İçin İş Birliği Yapıyor

Microsoft Samsung Cisco Teams 105 İnçlik 5K Ekran

Microsoft, Teams çevrimiçi konferans yazılımı için güncellemeler yapmanın yanı sıra kameralar, hoparlörler, ekranlar ve Teams kullanan diğer ürünleri geliştiren bir dizi üçüncü taraf cihaz üreticisini de destekliyor. Bunun son meyvesi ise Microsoft, Samsung ve Cisco iş birliğindeki Teams destekli 105 inçlik bir 5K ekran.

Bu hafta hem Cisco hem de Samsung, Samsung’un devasa ekranıyla birlikte Cisco kameralar ve hoparlör sistemlerini kullanan yeni bir Teams deneyimi sunmak için Microsoft ile iş birliği yaptıklarını duyurdu.

Cisco basın açıklamasında, işletmelere birden fazla 80 MP kameraya (EQ modeli için üç ve EQX için dört) erişim sunan Cisco Room Kit EQ ve Room Kit EQX ürünlerinin, Samsung’un yeni duyurulan 105 inç Smart Signage 5K ekranının yanı sıra Samsung’un daha önce mevcut olan 4K Smart Signage ekranlarına da bağlanabileceği belirtiyor.

Cisco, bu ürünlerin genel olarak Microsoft Teams Rooms yazılımıyla, özelde ise orta ve büyük işletmelere daha iyi video konferans özellikleri sunmak için Front Row düzeniyle kullanılabileceğini belirtiyor.

Samsung ise basın açıklamasında yeni 5K 105 inç ekran hakkında daha fazla bilgi sunuyor: “Cisco’nun RoomOS destekli sistemleri gibi Microsoft Teams sertifikalı video konferans cihazlarını bağlarken, QPD-5K modelinin 21:9 en boy oranı, Microsoft Teams Odaları için kapsayıcı bir toplantı düzeni olan Front Row deneyimini optimize eder. İster uzaktan ister şahsen katılsın, tüm katılımcıların kendilerini eşit derecede mevcut hissetmelerini ve tartışmaya dahil olmalarını sağlar.”

Yeni ekran aynı zamanda birden fazla pencereyi de destekleyerek işletmelerin, eğitimcilerin ve kuruluşların bir toplantıda daha fazla bilgi görüntüleyebilmesini sağlıyor.

Samsung 105 inç QPD-5K ekranın fiyatı ise henüz belirsiz. Öte yandan Cisco, Samsung’un mevcut 4K akıllı ekranlarıyla entegre Cisco Room Kit EQ ve Room Kit EQX sistemlerinin artık işletmeler için mevcut olduğunu söylüyor. Yeni Samsung 5K 105 inç ekran desteği, Cisco Room Kit EQ ve Room Kit EQX web kameralarına ve sistemlerine Mart ayında eklenecek.