Anasayfa Haber Bülten ESL FACEIT Group, Intel ve Acer, Counter-Strike ve Dota 2 Müsabakalarında Stratejik...

ESL FACEIT Group, Intel ve Acer, Counter-Strike ve Dota 2 Müsabakalarında Stratejik Ortaklıklarını Genişletiyor

ESL FACEIT Group, Intel ve Acer, Counter-Strike ve Dota 2 Müsabakalarında Stratejik Ortaklıklarını Genişletiyor

E-spor ve video oyunu eğlence şirketi ESL FACEIT Group (EFG) ve Intel, bugün Acer ile olan işbirliğinin uzatıldığını ve genişletildiğini duyurdu. Özel OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) partneri olarak Acer’ın oyun markası Predator, 2024 yılı boyunca EFG Counter-Strike 2 ve Dota 2 müsabakalarına güç katacak.

Intel ve EFG, 20 yılı aşkın bir süredir espor alanında işbirliği yapıyor ve dünyanın önde gelen espor etkinlikleri, aktiviteleri ve fırsatları aracılığıyla dünya genelinde tutkulu bir topluluğu teşvik ediyor ve destekliyor. Acer’ın da paylaştığı bu vizyonun yanı sıra ilerleme, yenilikçilik ve olağanüstü deneyimler sunmaya yönelik karşılıklı istek, işbirliğinin başarısında ve şimdi de yenilenmesinde katalizör görevi görüyor.

Bu işbirliği sayesinde Acer Predator, Counter-Strike 2 ve Dota 2’de daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda EFG müsabakasının özel OEM Partneri oldu:

  • Chengdu, Çin; Dallas, Amerika Birleşik Devletleri ve Köln, Almanya’daki Intel® Extreme Masters (IEM) 2024 etkinliklerinin yanı sıra IEM Sonbahar.
  • ESL Pro League 19. ve 20. Sezonlar.
  • Jönköping, İsveç; Atlanta, Amerika Birleşik Devletleri; Katowice, Polonya’da düzenlenecek ve henüz yeri açıklanmayan ESL Challenger müsabakaları.
  • Online gerçekleştirilecek DreamLeague 21, 22 ve 23. sezonlar.
  • ESL One Birmingham ve ESL One Asia da dahil olmak üzere 2024’teki ESL One müsabakaları.

Acer ve EFG, Predator Helios 16, Predator Helios 18, Predator Helios Neo serisi dizüstü bilgisayarlar ve Predator Orion serisi masaüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere en yeni Intel destekli oyun teknolojilerini online ve offline etkinliklerde sergilemeye devam edecek.

Bu iş birliği sayesinde Acer Predator, canlı yayınlarda ve etkinliklerde marka görünürlüğü ile yayınlara entegre olmaya devam edecek ve hayranlarına yeni nesil oyunlarla uygulamalı olarak tanışabilecekleri özgün stantlar gibi özel fırsatlar sunacak.

İşbirliği kapsamındaki bir sonraki etkinlik 8-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan IEM Katowice 2024 olacak.

EFG Partner Yönetimi Direktörü Bastian Veiser, “Acer, espor dünyasını geliştirmeye ve dünyanın dört bir yanındaki taraftarlar için olağanüstü deneyimler sunmaya yönelik kararlılığını her fırsatta gösteriyor. Bu doğrultuda işbirliğimizi bir yıl daha yenileyip genişletmekten büyük heyecan duyuyoruz. Bu işbirliği EFG ürünlerine ve ilgili topluluklara şimdiden büyük değer katmış durumda. 2024 yılında Intel ve Acer ile yenilikler yapmaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Intel Başkan Yardımcısı ve İş İstasyonu Segmenti Genel Müdürü Roger Chandler, “Acer’ın Predator masaüstü ve dizüstü sistemleri, Intel Core işlemcilerle inanılmaz bir oyun performansı sergilemeye devam ediyor. 2024 yılında da Acer ve EFG ile bu işbirliğini sürdürmekten heyecan duyuyoruz. Bu yılki müsabakalarda kim zirveye çıkarsa çıksın, Intel Core 14. Nesil işlemcilerin gücünü Acer’ın Predator sistemleri ve EFG’nin e-spor etkinlikleriyle birleştirdiğinizde, asıl kazanan oyuncular ve içerik üreticiler olacaktır” dedi.

Acer Inc. Küresel Ürün Pazarlama ve Planlama Başkan Yardımcısı Vincent Lin, “Acer’ın Intel ve EFG ile olan bu işbirliği, espor topluluğunu destekleme ve oyun deneyimini yeni zirvelere taşıma konusundaki ortak kararlılığımızdan kaynaklanıyor. Intel Core 14. Nesil işlemcilerle desteklenen en yeni Predator oyun dizüstü bilgisayarları üst düzey performans sağlıyor ve genel oyun deneyimini geliştiren yapay zeka destekli özellikleri bir araya getiriyor” dedi.