Anasayfa Haber Microsoft, Apple, Mozilla ve Google Daha İyi Tarayıcılar İçin Güç Birliği Yaptı

Microsoft, Apple, Mozilla ve Google Daha İyi Tarayıcılar İçin Güç Birliği Yaptı

Microsoft Apple Mozilla Google Tarayıcı

Microsoft, Apple, Google, Firefox, başka şirketlerle birlikte, modern tarayıcıları daha iyi hale getirmek ve platformlar arasında tutarlı bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için ortak çabalarının devamı olan Interop 2024 projesini duyurdu. Projenin hedefi ise her teknolojinin her tarayıcıda aynı şekilde çalıştığı bir duruma ulaşmak. Bu sayede Chrome, Edge, Firefox veya Safari kullanıyor olsanız da tüm web sitelerinin desteklenen tüm işletim sistemlerinde aynı beklenen deneyimi ve özellikleri sunması hedefleniyor.

Başlangıçta 2021 yılında Compat 2021 olarak adlandırılan proje, tarayıcılar arası web uyumluluğuna odaklandı. 2022’de şirketler, geliştiricilerin sorun yaşadığı noktaları tespit etmek ve web platformunu “çalışmayı daha keyifli” hale getirmek amacıyla tarayıcıların birlikte çalışabilmesi için Interop 2022‘yi başlattı. Microsoft, Google ve diğer şirketler birlikte web platformunda çok sayıda iyileştirme uyguladılar ve artık ortak girişimlerini sürdürmeye hazırlar.

Bu yıl Interop projesi düzenler, CSS mimarisi, HTML öğeleri ve daha fazlası gibi çeşitli alanlara odaklanıyor. Microsoft, Compat ve Interop’un esnek kutular ve ızgaralar kullanılırken tarayıcı tutarsızlıklarının sayısını önemli ölçüde azalttığını ancak bazı farklılıkların hala mevcut olduğunu söylüyor. Bu nedenle Interop 2024 katılımcıları bu yıl yerleşim planlarını odak alanlarından biri haline getirmeye karar verdi. Tarayıcılarda aynı şekilde çalışmasını sağlamak için CSS iç içe yerleştirmede ve geliştiricilerin içeriği diğer öğelerin üzerinde görüntülemesine olanak tanıyan HTML’deki Popover API’sinde ek iyileştirmeler yapılacak. Ek olarak erişilebilirliği, özel özellikleri, yazı tipi boyutunu, işaretçi olaylarını, kaydırma çubuğu stilini, metin yönlülüğünü ve daha fazlası geliştirilecek.

Önceki iki yılda olduğu gibi herkes resmi Interop Dashboard‘u kullanarak her ana tarayıcının Interop 2024 testlerinde nasıl puan aldığını kontrol edebilecek.