Anasayfa Haber Snapchat 800 Milyon Aylık Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Snapchat 800 Milyon Aylık Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Snapchat 800 Milyon Aylık Aktif Kullanıcı

Snap tarafından Snapchat sosyal medya platformunun aylık 800 milyon aktif kullanıcı sayısını geçtiğini duyurdu. Platform, geçtiğimiz yılın Şubat ayında ise aylık 750 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını söylemişti. Bu kullanıcı sayısıyla Snapchat, sosyal medya hizmetleri arasında 10. sırada yer alıyor.

Fotoğraf çekmeye ve arkadaşlarla mesajlaşmaya odaklanan Snapchat’in en yakın rakipleri ise  Instagram ve Messenger. Bu platformlar ise sırasıyla 2 milyar ve 1,03 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip.

Snapchat bu gelişme hakkında şunları söyledi: “Yıllar geçtikçe topluluğumuz için doğru olanı yapmaya öncelik verdik ve değerlerimize sadık kaldık. Snapchat kullanıcılarının çok az tanıdıklarından oluşan kitlesel ağlar oluşturmak yerine arkadaşları ve aileleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olmaya odaklanmaya devam ettik.

Ve bu bağlantıların insanları daha mutlu ettiği ortaya çıktı – Snapchat kullanıcıları, arkadaşlıkların kalitesinden ve aileleriyle olan ilişkilerden, Snapchat kullanıcısı olmayanlara göre daha yüksek memnuniyet bildiriyor ve Snapchat kullanıcılarının %90’ından fazlası, hizmetimizi kullanırken kendilerini rahat, mutlu ve bağlı hissettiklerini söylüyor.”

Kullanıcı tabanını büyütmesi şirket için iyi bir haber olsa da gelir hedeflerinin tutturulamaması ve hisse fiyatının 17,70 dolardan 11,75 dolara düşmesi nedeniyle geçtiğimiz gün mesai sonrası işlemlerde çalkantılı bir dönem geçirdi. Şirket 2019’dan bu yana karlı değil ancak 2022 yılına kadar durumu iyiye gidiyordu ve zararları 2019’u aştı. 2023’ün ilk üç çeyreğinde de kar yerine zarar bildirdi. En son mali sonuçlar nedeniyle hisse senedi fiyatlarının düşmesinden bir gün önce Snap, çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkaracağını duyurdu.