Anasayfa Haber Apple, Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 Hayalet Dokunma Sorununu Araştırıyor

Apple, Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 Hayalet Dokunma Sorununu Araştırıyor

Apple Watch Series 9 Ultra 2 Hayalet Dokunma

Apple tarafından Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları ile paylaşılan dahili bir notta, şirket bazı Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 akıllı saat ekranlarını etkileyen hayalet dokunma ile ilgili bir sorunun farkında olduğunu ve araştırdığını söyledi.

MacRumors tarafından elde edilen notta, “Bazı müşteriler Apple Watch Series 9 veya Apple Watch Ultra 2 cihazlarının ekranlarında yanlış dokunuşlar yaşandığını bildirebilir” deniyor.

Apple sorunun etkilenen Apple Watch modellerinde ekranın “düzensiz atlamasına” veya herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmadan başka beklenmeyen davranışlar sergilemesine neden olabileceğini ifade ediyor. Notta, sorunun aynı zamanda Apple Watch’un istemeden bir telefon görüşmesi başlatmasına ve kullanıcıların cihazın şifresini girmesini engellemesine neden olabileceği belirtiliyor.

Apple, kullanıcıların watchOS yazılımlarını güncel tutmalarını tavsiye ediyor ve şirket gelecekteki bir güncellemesi ile sorunu çözecek gibi gözüküyor. Apple, sorunun ne kadar yaygın olduğunu söylemedi veya olası bir düzeltme için bir zaman aralığı ise sunmadı.

Apple, teknisyenlere, inceleme sırasında etkilenen Apple Watch modellerini onarmamaları talimatını verdi. Bu arada teknisyenlere, bu sorunu yaşayan müşterilerden Apple logosu görünene kadar Digital Crown’u ve yan düğmeyi aynı anda en az 10 saniye basılı tutarak Apple Watch’larını yeniden başlatmaya zorlamalarını istemeleri söylendi.