Anasayfa Haber Helldivers 2, Steam Oyuncu Rekorunu Sürdürüyor

Helldivers 2, Steam Oyuncu Rekorunu Sürdürüyor

Helldivers 2 Steam Oyuncu Rekoru

Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony PlayStation Studios’un yayınladığı bilim kurgu üçüncü şahıs nişancı oyunu Helldivers 2, Steam oyuncu rekorunu kırmaya devam ediyor.

8 Şubat tarihinde PC ve PS5 için çıkış yapan Helldivers 2, Steam’e çıkmasından bir gün sonra oyun, 81.840 eşzamanlı oyuncuyla kısa sürede Valve hizmetinde şimdiye kadar PlayStation Studios tarafından yayınlanan en popüler oyun haline geldi. Bu hafta sonu Helldivers 2’nin popülaritesi daha da arttı. SteamDB‘ye göre oyun, zirvede 155.926 oyuncu ile neredeyse iki kat daha fazla eşzamanlı oyuncu getirdi.

Karşılaştırıldığında, 2015 yılında yukarıdan aşağıya nişancı olarak piyasaya sürülen ilk Helldivers oyunu, SteamDB’ye göre Ekim 2017’de yalnızca 6.744’lük en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısına sahipti. Bu arada bu oyun, Sony Computer Entertainment’ın Windows için çıkardığı ilk PC oyunuydu.

Çıkışında oyunun çökmeler ve eşleştirme gibi bir dizi çıkış tarihi sorunu vardı. Arrowhead, bu sorunlardan bazılarını düzeltmek için Cuma günü Steam’de bir yama yayınladı ve Cumartesi günü PS5 sürümü için de aynısını yaptı.

Arrowhead, Helldivers 2 için lansman sonrası ücretsiz içerik konusunda birçok planı olduğunu zaten açıklamıştı ancak bu eklemelerle ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı.