Anasayfa Haber Mark Zuckerberg: Meta Quest 3, Apple Vision Pro’dan Daha İyi

Mark Zuckerberg: Meta Quest 3, Apple Vision Pro’dan Daha İyi

Mark Zuckerberg Meta Quest 3 Apple Vision Pro

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram hesabındaki bir video gönderisinde Meta Quest 3 rakibi Apple Vision Pro hakkında kendi incelemesini sundu.

Zuckerberg, Apple Vision Pro‘yu aldığında onu Meta Quest 3 ile karşılaştırdığını ve Apple başlığının 499 dolarlık fiyatla karşılaştırıldığında 3.499 dolara mal olması nedeniyle ürününün daha iyi bir değere sahip olmasını beklediğini belirtti. Öte yandan Zuckerberg, Vision Pro’yu denedikten sonra şunları söyledi: “Bence Quest en iyi ürün, nokta.”

Tabii ki Zuckerberg’in kendi ürününü öne çıkarmasını beklemek oldukça normal ancak Vision Pro’yu Meta Quest 3 ile karşılaştırırken kendisi bir takım geçerli noktalara da dikkat çekiyor. Birincisi, Vision Pro yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahipken Meta Quest 3 daha geniş bir görüş alanına sahip. Zuckerberg ayrıca Meta Quest 3’ün Vision Pro’dan 120 gram daha hafif olduğunu söylüyor. Ek olarak, Quest 3’ün kafaya yerleştirilmesinin Apple’ın ürünüyle karşılaştırıldığında daha rahat olduğunu düşünüyor.

Genel olarak Zuckerberg, Meta Quest 3’ün, bu tür başlık sahiplerinin bunları kullanmak istediği “pek çok şey için daha iyi” olduğuna inanıyor. Ayrıca Meta Quest 3’ün Xbox oyunlarını oynamayı desteklediğinden de bahsediyor. Gerçekten de Meta Quest 2, 3 ve Pro modellerinin tümü, Vision Pro’nun piyasaya sürülmesinden birkaç ay önce, Aralık ayında Xbox Game Pass Ultimate aracılığıyla Xbox Bulut Oyun desteği eklemişti.

Peki, sizce Meta Quest 3 mü yoksa Apple Vision Pro mu?