Anasayfa Haber Cisco, İş Gücünün Yüzde 5’i ile Yollarını Ayırıyor

Cisco, İş Gücünün Yüzde 5’i ile Yollarını Ayırıyor

Cisco İş Gücü Yüzde 5

Cisco, küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 5’ini yani 4.250 kişiyi işten çıkarma kararını duyurdu. Şirketin büyüklüğündeki bu azalma, muhtemelen borç almayı daha pahalı hale getiren ve insanları tasarrufa teşvik eden artan faiz oranlarının bir etkisi.

CNBC‘ye göre Cisco güçlü bir ikinci çeyrek geçirdi ancak şirket geleceğe dair o kadar da iyimser değil. Yorum yapan CEO Chuck Robbins şunları söyledi: “Makro ortam açısından, yüksek belirsizlik seviyesi nedeniyle anlaşmaların daha dikkatli ve titiz bir şekilde incelendiğini görüyoruz. Bunu müşterilerimizden de duyduğumuz için tahminlerimiz ve beklentilerimiz konusunda daha temkinli davranıyoruz. İkinci olarak, geçen çeyrekte tartıştığımız ve daha sonra diğer teknoloji sağlayıcılarının sonuçlarında gördüğümüz gibi, müşterilerimiz 2024 mali yılımızın başından bu yana son çeyreklerde kendilerine sevk edilen yüksek seviyedeki ürünleri dağıtmak için zaman ayırıyor ve bu durum başlangıçtaki beklentilerimizden daha uzun sürüyor.”

Bu yılın başından bu yana teknoloji firmalarındaki kesintiler yaklaşık 35.000 işçiyi etkiledi. İşten çıkarmaların başladığı 2022’den bu yana, Layoffs.fyi‘nin bildirdiğine göre dünya genelindeki toplam işten çıkarma sayısı 462.000’i aştı.